4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

CBÜ'de Hipokrat yemini

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi'nin 5. dönem mezuniyet töreninde, 42 öğrenci Hipokrat yemini ederek diplomalarını aldı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Manisa Valisi Orhan Işın, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Cemil Özcan, rektör yardımcıları, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Özmen, öğretim üyeleri ve öğrencilerin yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan fakülte birincisi İlkay Yılmazer, "İnanması çok zor ama bugün okulumuzu tamamlamış bulunuyoruz. Manisa'ya ilk geldiğimizde 'Bu 6 yıl nasıl geçer?' diye arkadaşlarımızla birbirimize sorardık ama nihayet okulumuzu tamamladık. Bu 6 yıl boyunca bize maddi-manevi desteğini esirgemeyen, ilk önce öğretmenlerimize daha sonra ailelerimize teşekkür ederim" dedi.
CBÜ Rektörü Prof. Dr. Cemil Özcan ise yaptığı konuşmada, "Pırıl pırıl gençlik yıllarında çalışarak tıp fakültesinden mezun olmayı başaran bu gençleri canı gönülden kutlamak istiyorum. Bu gençler okullarında ter dökerken, aileleri de evlerinde ter döküyorlardı. Şimdi ise gurur duyma sırası sizde. Son söz olarak meslektaşlarıma bir şeyler söylemek istiyorum. Bu tıp fakültesinden mezun olan 42 genci mezun ettiğiniz için sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Mezun olan geçlere meslek hayatlarında başarılar dilerim" diye konuştu.

Öğrencilere seslenen CBÜ Dekanı Prof. Dr. Erol Özmen ise, "Hayat sizler için yeni başlıyor. Madem ki bu mesleği seçtiniz her geçen gün bu meslekte kendinizi yenilemeniz gerekiyor. Atatürk'ün yolundan ayrılmadan iyi hekim olmanızı canı gönülden diliyorum ve başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun sevgili gençler" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından öğrenciler diplomalarını aldı. CBÜ Tıp Fakültesi birincisi İlkay Yılmazer, okul ikincisi Filiz Akyıldız ve Manisa Fatih-Vefik Kitapçıgil İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Çetinkaya'nın kızı olan fakülte üçüncüsü Seher Çetinkaya'nın mezuniyet belgelerini Vali Orhan Işın verdi. Hipokrat yemini ettikten sonra keplerini fırlatan öğrenciler, mezuniyet sevinçlerini öğretmenleri ve aileleriyle paylaştı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 17:18:29
Güncelleme :5 Temmuz 2005 Salı 15:42:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?