5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

CBÜ'de mezuniyet coşkusu

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET TÖRENİ

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ), 2009-2010 eğitim öğretim yılı sonunda mezun olan 6 bin 550 öğrencisini coşkulu bir törenle uğurladı. Ünlü pop sanatçısı Emre Altuğ da tören sonunda sahne alarak öğrencilere unutulmaz bir gece yaşattı.

CBÜ 17. dönem mezuniyet töreni Manisa 19 Mayıs Stadyumu'nda gerçekleştirildi. Törene Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Şenol, CBÜ Rektörü Prof.Dr. Semra Öncü, Jandarma İl Komutanı Albay Mürsel Şahin, fakültelerin dekanları ve öğretim üyeleri ile öğrenci velileri katıldı. 19 Mayıs Stadyumu'nun tamamına yakın dolduğu törende mezun olan öğrenciler adına konuşmayı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birincisi Orkun Çelik yaptı. Çelik, Celal Bayar Üniversitesi gibi çağdaş bir üniversiteden mezun olmanın gururunu yaşadığını belirterek "Toplumumuzun çağdaş ve ileri medeniyetler seviyesine yükselmesi için biz üniveriste gençliği olarak sonuna kadar ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü de yaptığı konuşmasında üniversitenin 26 bin öğrencisi ve bin 216 öğretim elemanı ile Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden biri olduğuna işaret ederek 2000-2009 yılları arasında önerilen bin 458 bilimsel projeden bin 250'sinin desteklendiğini ifade etti. 2009-2010 akademik yılında üniversitenin tüm fakültelerinden toplam 6 bin 550 öğrenciyi mezun etmenin heyecanını yaşadıklarını belirten Prof. Dr. Semra Öncü, öğrencilere şöyle seslendi: "Üniversite gençliği çağdaş kimliği ile topluma örnek olmalıdır. Geleceğimizin güvencesi olan öğrencileri demokrasiye insan haklarına saygılı, erdemli, etik ve ulusal değerlere bağlı Atatürkçü düşünceyi özümsemiş, bilim ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmayan, dünyanın her ülkesinde çalışabilecek birikime sahip, ergin bireyler olarak yetiştirmenin gururunu taşıyoruz."

Konuşmaların ardından Vali Celalettin Güvenç, Manisa Belediye Bakanı Cengiz Ergün, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Şenol, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, fakültlerden dereceye giren öğrencilere plaket ve mezuniyet belgelerini verdi. Belge töreninin ardından öğrenciler hep birlikte mezun olmanın sevinciyle keplerini havaya fırlattı. Törende yapılan havai fişek gösterileri mezuniyet sevincine renk kattı. Kep fırlatma töreninin ardından sahaya inen veliler çocukları ile birlikte fotoğraf çektirerek bu anı ölümsüzleştirdiler.

EMRE ALTUĞ KONSERİ

19 Mayıs Stadyumu'nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninin ardından rektörlüğün çim sahasında ünlü pop sanatçısı Emre Altuğ konser verdi. Konserde Altuğ, seslendirdiği eski ve yeni parçaları ile mezun olan öğrencilere unutamayacakları bir mezuniyet gecesi yattı. Altuğ, mezun olan tüm öğrencileri kutladı bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET TÖRENİ
CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET TÖRENİ
CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET TÖRENİ
CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET TÖRENİ
CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET TÖRENİ
CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2010 Perşembe 12:35:03
Güncelleme :17 Haziran 2010 Perşembe 14:11:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?