4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

CBÜ'de muhteşem konser

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Klasik Türk Müziği Korosu, 16 Bahar Şenliği'ne “Gülün Hikayesi” adlı konseriyle renk kattı.

CBÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Vefa Yücetürk'ün çalıştırdığı ve müziksever Manisalılarla, CBÜ öğrenci ve personelinden oluşan koro konserinde; Necdet Tokatlıoğlu, Muzaffer İlkar, Sadi Hoşses, Avni Anıl, Sadeddin Kaynak, İsmail Baha Sürelsan gibi Türk Sanat Müziğinin dev bestekarlarının “Bak Yine Bahar Geçti Gül Neylesin, Neylesin”, “Fikrimin İnce Gülü”, “Gül Kuruttum”, “Şimdi Bahara Erdim Gonca Gonca Gül Derdim” gibi gönlümüzde yer etmiş şarkılarını, olağanüstü bir performansla yorumladı.

CBÜ Halk Oyunları Okutmanı Aşkın Yılmaz'ın çalıştırdığı CBÜ öğrencilerinden oluşan dansçıların birbirinden başarılı valsler, tangolar ve halk oyunlarıyla eşlik ettiği koro, büyük beğeni topladı.

Konserin sonunda Prof. Dr. Ali Vefa Yücetürk'e teşekkür plaketi takdim eden Rektör Prof. Dr. Semra Öncü, “Koromuz bize gülün sevgisini, özlemini ve hicranını, seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla yaşattı. Bir yıl boyunca süren sabır dolu çalışmanın karşılığı ise bu bitmek bilmeyen alkışlar. Onları bu başarılı performansları nedeniyle kutluyorum” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 00:25:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?