30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

CBÜ'de tiyatro günleri

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Demirci Eğitim Fakültesi'nin bu yıl 7.'sini gerçekleştirdiği geleneksel Tiyatro Günleri, Demirci halkı ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Tiyatro Günleri 16 Aralık günü "Öğretmenim Canım Benim" adlı oyunla başladı. Büyük ilgiyle izlenen Mustafa Acar'ın bu oyunundan sonra Orhan Kemal'in "Tersine Dünya", Mustafa Acar'ın "Pembe'nin Hikayesi" ve Müjdat Gezen'in "Artiz Mektebi" ile Yılmaz Aksu'nun "Vizontele Ailesi" adlı oyunlarıyla devam etti. Yaklaşık 300 seyirciye önünde oynanan oyunlarda ilk 5 oyunda bin 500 yüz tiyatro sever Eğitim Fakültesi Tiyatro Salonu'nu doldurdu.

CBÜ Demirci Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Tiyatro Günleri Koordinatörü Bahtiyar Erten, "Fakülte yöneticilerinin ve Demirci halkının, bu sanat ortamı içinde oyunları sahneleyen öğrencilerin şimdiye kadar olduğundan daha çok yanında görmek istiyoruz. Tüm tiyatro severleri oyunları izlemeye davet ediyoruz.”dedi.

CBÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü Şiir ve Tiyatro Topluluğu öğrencilerinin rol aldığı, Tiyatro Günleri'nin 7 Ocak 2009 tarihine kadar devam edeceği belirtildi. Bu süre içinde Haldun Taner'in “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım”, Celal Özyiğit'in “Tımarhanede Deli Var”, Üstün Dökmen'in “Nokta Nokta Hanımın Hayatı”, Ali Yürük'ün “Türkmen Düğünü” ve Yılmaz Erdoğan'ın “Kadınlık Bizde Kalsın” adlı Türk tiyatrosunun seçkin eserleri sahnelenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 18:00:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?