30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

CBÜ'de türban yasağı devam ediyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde (CBÜ) öğrenciler başörtülerini çıkararak okula girebildi. 

CBÜ'nün Muradiye kampüsünde bulunan Fen Edebiyat Fakültesi'nde başörtüsü düzenlemesiyle ilgili bu sabah belirsiz bir bekleyiş yaşandı. Güvenlik görevlileri, üniversite yönetiminden bu konuda bir açıklama yapılmadığı için nasıl bir tutum sergileyeceklerini bilemezken, servisle fakülteye gelen başörtülü öğrenciler de bu belirsizlik yüyünden okula alınmadı. Kısa bir süre sonra rektörlükten, yasa yürürlüğe girinceye kadar mevcut uygulamanın devam edeceği bildirildi. Bunun üzerine fakülte önünde bekleyen başörtülü öğrenciler, binanın kuytu köşelerinde ve 100 metre ilerideki bir barakada başörtülerini çıkararak okula girdi. Başörtülü bazı öğrenciler de mevcut uygulamanın devam etmesiyle hayal kırıklığı yaşadı. Öğrenciler, başörtüsüyle derse girebilecekleri günü beklediklerini bildirdi. Başörtüsüyle geldiği okulda örtüsünü çıkarmak zorunda kalan Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ayşe Deniz, "Başörtümü siyasi simge yapmasınlar. Ben kurallara uydum, uymaya da devam ediyorum. Okul kuralları okul içinde geçerlidir, din kuralları da dini çerçeveler içinde geçerlidir. Kimse türban üzerinden siyaset yapmasın" dedi. 

Deniz, daha sonra başı açık şekilde okula girdi. MHP Manisa İl Başkanı Mesut Bayram Laçalar'ın burada okuyan başörtülü kızı Esra Laçalar da, "Başörtüsü serbestliğini bekliyorduk. Olmasını istiyorum. Burada okumak herkesin hakkı. Nasip tabii, daha olmadıysa bir zorluk çıkaracak değiliz. Türkiye'nin sistemini biliyoruz. Onun için beklemedeyiz. Şu an kurallara uygun olarak derse girmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

Bu arada CBÜ Rektörü Semra Öncü, eski uygulamanın süreceğini belirterek "Uygulama yasa yürürlüğe girene kadar devam edecektir" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 12:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mk IP: 87.123.168.xxx Tarih : 2.03.2008 11:09:52

Bir Manisali olarak utac duyuyorum. yasa cikmis Cumhurbaskani onaylamis. siz daha bu yasayi niye uygulamiyorsunuz. yazik degilmi bu kizlarimizi nasil basi acik kardeslerim okuma haklari varsa basi kapali kardesiminde okuma hakki var. kimse kimsenin okuma özgürlügünü alamaz. bu nasil özgürlük, yazik degilmi. kanunlarda hepimis esitiz diyiyoruz ama bazi kesimler bunu ayirarak siz gerilerdensiniz bizde cagdas türkiye vatandasiyiz. utanin beee asil sizin yapmis oldugunuz gericilik okadar okumussunuz ama bir cahil kadar zekaniz yok yani ondan daha acagi. ben acikca bu gibi davranislari kiniyorum.