7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

CBÜ'den anlamlı sergi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen, Atatürk Araştırma ve Kültür Merkezleri yayınlarından oluşan kitap sergisi törenle açıldı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen serginin açılış törenine Vali Orhan Işın, Belediye Başkanı Bülent Kar, Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Cemil Özcan, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Serginin açılış kurdelesini Vali Işın, Başkan Kar ve Rektör Prof. Dr. Cemil Özcan birlikte kesti. Protokol daha sonra davetliler ve öğrencilerle birlikte sergiyi gezdi.

Kitapları inceleyen Vali Işın, "Cumhuriyet Tarihinde Demiryolları" adlı kitabı, Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, "Osmanlıdan Cumhuriyete Ayvalık" adlı kitabı, Belediye Başkanı Bülent Kar ise, "Türk-İran İlişkileri" adlı kitabı satın aldı. Atatürk Araştırma Merkezi ve Atatürk Kültür Merkezi yayınlarından oluşan yaklaşık 400 eserin yer aldığı sergide, kitaplar yüzde 50 indirimli olarak satışa sunuldu.

Vali Orhan Işın, "Ayağımıza kadar getirilen bu eserleri iyi takip ederek incelememiz gerekmektedir. Hafızalarımızda aydınlanmamış, soru işareti kalan konuları içeren eserleri bulursak, bunları almak incelemek bize yarar sağlayacaktır" dedi.

manisa
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 17:31:13
Güncelleme :13 Aralık 2004 Pazartesi 17:32:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?