4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

CBÜ'den kadınlar günü etkinliği

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörlüğü tarafından Salihli Lidya Sardes Otel'de etkinlik düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Semra Öncü'nün ev sahibeliğinde bir araya gelen Manisalı ve Salihlili hanımlar ile CBÜ öğretim üyeleri, “Atatürk ve Türk Kadını” ve “Türkiye'de Kadın Hakları konulu konferanslar ile çay ve müzik dinletisinin düzenlendiği gün boyunca bir arada olmanın keyfini çıkardılar.

CBÜ Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayça Ülker Erkan, “Atatürk ve Türk Kadını” konulu konferansında, büyük önder Atatürk'ün modernleşme reformları sürecinde kadınların sosyal ve kültürel olarak gelişmesine çok büyük katkıda bulunduğunun altını çizerek, “Atatürk, 'Şuna inanmak lazımdır ki dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir' demiştir. Türk kadın haklarının ortaya çıkması ve gelişimi, Atatürk'ün önderliğinde 1920 ve 1930'larda pek çok Avrupa ülkesinden önce gerçekleşmiştir. Kadın hakları meselesi, laikleşme ve demokratikleşme sürecinde Türkiye'nin çağdaş ve medeni kültürlerin seviyesine erişmesini simgelemiştir. Kemalist reformlar hiç kuşku yok ki kadınların toplum içindeki konumunu iyileştirmiştir” dedi.

Daha sonra söz alan Salihli Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Nurettin Gülmez ise “Türkiye'de Kadın Hakları” konulu konuşmasında, Türkiye'de kadın haklarının tarihsel gelişim süreci üzerinde durarak, ”Kadın hakkı - erkek hakkı diye bir şey söz konusu olamaz. Ancak insan hakkından söz edilebilir. Bu bilinci çocukluktan itibaren verilen doğru eğitimle oluşturabiliriz. Modern hayatta kadın da erkek de çalışmaktadır ve kadının yükü ağırdır. Biz erkekler düşen, sizlerle bu yükü paylaşmaktır” diye konuştu.

Konferansların ardından gerçekleştirilen çay ve müzik dinletisinde son derece keyifli saatler geçiren hanımlar, CBÜ Salihli Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından hazırlanan deri ve tekstil ürünlerinin sunulduğu defileyi de büyük bir ilgi ve beğeniyle izledi. Öğrenciler gerek fizikleri, gerekse giysileri taşımaktaki ustalıkları ile profesyonel mankenleri aratmadı.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 16:40:43
Güncelleme :10 Mart 2009 Salı 16:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?