30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

CBÜ'lü basketçiler Avrupa yolcusu

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Erkek Basketbol Takımı, Sırbistan'ın Novi Sat kentinde yapılacak 8. Avrupa Üniversiteler arası basketbol Şampiyonası'na katılacak.
Şampiyonaya 16 ülkeden 19 takımın katılacağı, grupların karşılaşmadan bir gün önce kurayla belirleneceği belirtildi. Halil Kutruza, Çağdaş Erdoğan, Özgün Önver, Mert Eken, Hakan Erol, Caner Ercan, Emre Özpular, Tahir Taşdelen, Nezih Özbakır, Çağlar Karabulut ve Serhat Yapıcı'dan oluşan takımın antrenörlüğünü Öğretim Görevlisi Zafer Aktaş yaparken, 21-27 Temmuz 2008 tarihleri arasındaki şampiyonaya katılacak C.B.Ü Erkek Basketbol Takımı'nın kafile başkanlığını ise Yard. Doç. Dr. Gökhan Çobanoğlu üstlendi.


CBÜ Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, 12 basketbolcu ve teknik heyetle birlikte 113 kişiyi, CBÜ bütçesinden Sırbistan'ın Novi Sad kentine göndereceklerini belirtti. Son 5 yılda 3 kez Türkiye birincisi olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini kaydeden Prof. Dr. Öncü, ”Bu yıl da basketbolcularımız Türkiye ikinciliğini elde ettiler. Takıma geçen yıl sponsor bulamadık. Buna rağmen basketbolcularımızı devlet üniversitesi olarak Avrupa'ya göndermenin gururunu yaşadık. Bu yılda aynı şekilde kendi bütçemizden katılacağız. Üniversiteler arasında basketbol da bir armada olan basket bolcularımız Türkiye'ye iyi sonuçlarla dönecekler.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 18:32:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?