30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

CBÜ'nün yurtdışı eğitim atağı sürüyor

2007-2008 eğitim-öğretim yılında Slovakya'daki University of Economics in Bratislava ve Almanya'daki Fachhochschule Ingolstadt ile değişim protokolü imzalayan Celal Bayar Üniversitesi'nin (CBÜ) bu alandaki çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.


Geçtiğimiz bahar döneminde üç öğrenci ve bir öğretim üyesini Bratislava'ya gönderen ve Bratislava'dan da bir öğretim üyesi konuk eden CBÜ, bu kez de Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Erdal Çayırcı ve Fatma Tayfur'u Almanya'daki Fachhochschule Ingolstadt'a, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Selen Şuman ile Sezen Kanur'u ise Slovakya'daki University of Economics in Bratislava'ya gönderdi.
CBÜ'nün önümüzdeki günlerde, değişim programları çerçevesinde beş öğrencisini daha yurtdışına göndereceğini belirten Rektör Prof. Dr. Semra Öncü, “2008-2013 yılları arasında, hem İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi hem de Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'ndan öğrenci ve öğretim üyesi değişimleri gerçekleştireceğiz. Amacımız uluslararası akademik çevrelerde olumlu izleri ile tanınan çağdaş ve kaliteli bir üniversite yaratmak” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 18:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?