4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Çek-senet çetesi yakalandı

Manisa'da, zorla senet imzalatıp çek senet tahsilatı yapan ya da gasp yoluyla haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen çete elemanları yakalandı.


Manisa Emniyet Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği görevlileri yaptıkları çalışmalar neticesinde liderliğini "Kız İsmet" lakaplı İ.E.'nin yaptığı bir çeteye yönelik "Kümes" operasyonu düzenledi.

Çete elemanı olduğu iddia edilen şüphelilerin özellikle Manisa'da Horozköy, Hafsa Sultan, Fevzi Çakmak, Merkez Efendi ve Yeni Mahallede baskı ve korku oluşturarak menfaat temin ettikleri, zorla senet imzalatarak çek senet tahsilatı ve gasp suçu işledikleri tespit edildi. Örgütün işlediği suçlarda akrabası
ve çevresi olmayan etraflarında mazlum olarak tanınan kişileri seçtiği, bu şahısları polise ve adli makamlara gitmemeleri konusunda tehdit ettikleri iddia edildi.


Polis, "Kız İsmet" lakaplı İ.E. ile örgüt üyeleri "Katil Sedat" lakaplı S.G., M.T. ve "Hacı" lakaplı M.K. hakkında planlı operasyon çalışmalarına başlayarak sekiz ay boyunca örgütü izledi. Şüphelilerin teşekkül halinde hareket ederek toplam 9 ayrı olaydan ve 11 mağdurdan yasa dışı yolla çek senet tahsilatı, zorla senet imzalatma, gasp, silah ticareti, tehdit ve hürriyeti engelleme suçlarını işledikleri tespit edildi. Bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile 13 Ocak 2009 da Muradiye kasabasında suç örgütüne yönelik 14 adrese eşzamanlı operasyon yapıldı.

Örgüt lideri İ.E. (25) ile örgüt üyeleri Y.D., (35) K.Y. (27), S.O. (25), S.B. (25), S.Ü. (29), S.G.(27), F.K. (28) ile örgütte işveren konumunda bulunan B.K.(45) ile Z.Ö. (39) ve tabanca temini konusunda örgütle irtibatlı olduğu tespit edilen S.F. gözaltına alındı. Çete lideri olduğu iddia edilen şüpheli İ.E.'nin polisten kaçmak için gizlendiği evin teras katında bulunan köpek kulübesi içerisinde yakalandı. Yapılan aramada bir adet ruhsatsız 9 mm. çaplı tabanca ve şarjörü, M.K.'nın evinde bir adet kama ve bir adet sustalı bıçak, Y.D.'nin ikametinde bir adet kama, S.G.'nin aracında bir adet avcı bıçağı, S.B'nin cüzdanında mağdur M.Ş.'ye zorla imzalattırıldığı iddia edilen 7.000 TL'lık senet, B.K.'nın evinde mağdur A.Ç.'ye zorla imzalattırıldığı iddia edilen 3.000 TL'lik senet ele geçirildi.

Ayrıca M.T.'nin kaldığı arkadaşına ait evde yapılan aramada bir adet kelepçe bulundu. Şüpheliler hakkında çıkar amaçlı suç örgütü kurmak,
yönetmek ve örgüte üye olmak, korku ve baskı yoluyla menfaat temin etmek, zorla senet imzalatmak, çek senet tahsilatı yapmak, yağma, ruhsatsız tabanca ve sustalı bıçak kama bulundurmak suçlarından dosya hazırlanarak adliyeye sevk edildi.
Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir, örgütü sekiz aydır izlediklerini belirterek, "Vatandaşlarımızın canını yakan birçok kişiyi zorla borçlu konumuna düşürerek mağdur eden şahısları yakaladık. Ayrıca mağdur olan vatandaşlarımızın şikayetleri doğrultusunda yakalanan şahıslar adli mercilere sevk edilmiştir. Emeği geçen arkadaşları kutluyorum" dedi

İha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 07:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan IP: 85.108.143.xxx Tarih : 24.01.2009 13:35:20

adam borcunu ödemez devlette onu koruyan yasalarla desteklerse millet ne yapsın alacağını alamayan borcunu ödeyebilirmi bence bu güveni sarsa adalet sistemine bil el atmalı insanları suça teşvik eden suçluyu kollayan bir adalet sistemi ile yaşıyoz böyle olunca kendi adalet sistemimizi kanun dışı gerçekleştirmek zorunda bırakılıyoz allah milletimize zeval vermesin