30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Çelik, bu kez aday değil

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik hafta sonunda yapılacak olan Merkez İlçe kongresinde aday olmayacağını açıkladı.


Konuyla ilgili olarak Ters 2 Restoran’da bir basın toplantısı düzenlendi. Belediye Başkanı Bülent Kar ve İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz’ın hazır bulunduğu toplantıya İl Başkanı Dursun Ali Yıldız, Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Yoğurtçu, Gençlik Kolları Başkanı Selman Alkış ve Merkez İlçe Başkan Adayı İsmail Önal katıldı.

3,5 yıl boyunca sürdürdüğü AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevini kongrede bırakacağını belirten Ömer Faruk Çelik şunları söyledi: “Yaptığımız görüşmeler neticesinde bu kararı aldık. Parti büyüklerimizle ve üyelerimizle yaptığımız istişareler neticesinde Merkez İlçe Başkan Vekili İsmail Önal beyin kongrede başkan adayı olmasını kararlaştırdık. Biz siyaseti bekli makamlara ulaşmak için basamak olarak değil milletimize hizmet aracı olarak görüyoruz. Bugüne kadar eşlimden geldiğince hizmet etmeye çalıştım. Bu bir bayrak yarışıdır. Bundan sonra parti büyüklerimiz bizim ne için ne uygun görürse o görevi yapacağız. Bundan sonra da milletimizin ve teşkilatımızın emrinde olacağım. 3,5 yıllık görev sürem boyunca bana desteğini esirgemeyen 30 kişilik yönetim kuruluna ve herkese teşekkür ederim. Bize bir ağabey olarak yol gösteren Sayın Bülent Artınç’a, Belediye Başkanımız Sayın Bülent Kar’a, İl Genel Meclis Başkanı Satın Hayrullah Solmaz’a, eski ve yeni milletvekillerimize, partililerimize teşekkür ederim. Durmak yok yola devam diyorum.”
AK Parti Merkez İlçe Başkan Adayı İsmail Önal ise 2002 yılında milli eğitim camiasından emekli olduğunu ve o tarihten itibaren AK Parti’de siyasete atıldığını dile getirerek, “AK Parti 3.Olağan Merkez İlçe Kongresinde başkan adayı olarak gösterildim. Bu benim için büyük onurdur. Partime ve milletime hizmet için elimden gelen tüm gayreti göstereceğim.”diye konuştu.


Toplantının ardından Belediye Başkanı Bülent Kar, İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Başkanı Dursun Ali Yıldız, Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Yoğurtçu, Gençlik Kolları Başkanı Selman Alkış ve Merkez İlçe Başkan adayı İsmail Önal el ele tutuşarak birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 13:37:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?