30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Cesedi donmuş halde bulundu

Salihli ilçesine bağlı Karaağaç köyünde kaybolan ilköğretim 1. sınıf öğrencisi Sinan Gülmez'in 4 gün sonra köye 15 km. uzaklıkta donmuş cesedi bulundu.

İlköğretim okulu 1. sınıf öğrencisi Sinan Gülmez (8), okuldan çıkarak 3. sınıfta okuyan ağabeyi Süleyman (10) ile birlikte evlerine gitti. Sinan, eve geldiğinde annesi Zeynep Gülmez'e karnının acıktığını söyledi. Annesi bunun üzerine Sinan'a bir dilim ekmeğin üzerine salça sürüp verdi. Sinan ekmeği yedikten sonra evden çıkıp arkadaşları ile oynamaya başladı. Arkadaşları Hüseyin Can ve Süleyman Çelik son olarak Sinan'ı başıboş gezen bir eşeğin peşinden Orta Mahalle'ye giden yolda gördüklerini söylediler.


Köy halkının ifadesine göre, Sinan, oturdukları Saylan Mahallesi'nden 2-3 km. uzaklıktaki Orta Mahalle'ye kadar eşeğin peşinden gitti. Sinan havanın kararması nedeniyle yolu şaşırarak Bahçecik Yaylası'na doğru yürümeye başladı. İftar vakti eve dönmeyince babası İbrahim Gülmez de durumu akşam namazından çıkan köy halkına bildirdi. Köy halkı gece saat 20.00'den sonra Sinan'ı aramaya başladı. Minik Sinan bulunamayınca köylü durumu jandarmaya bildirdi.


Dün minik Sinan'ın cesedi Karaağaç köyünün 15 km. uzağındaki Bahçecik yaylasında köylüler tarafından donmuş vaziyette bulundu. Yapılan otopsi sonucu Sinan'ın yaylada donarak öldüğü belirlendi. Sinan'ın annesi Zeynep hanım ve babası İbrahim Gülmez ile ağabeyi Süleyman, olayı duyunca fenalık geçirdiler.
Otopsiden sonra köyüne gönderilen Sinan'ın cenazesi gözyaşları arasında Karaağaç köyünde toprağa verildi. Cenazede Sinan'ın öğretmeni Cemil Bayram ve sınıf arkadaşları Sinan'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 18:41:53
Güncelleme :24 Eylül 2008 Çarşamba 11:14:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?