5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Çeşmebaşı'na içme suyu

ÇEŞMEBAŞI KÖYÜ İÇME SUYUNA KAVUŞTU

Manisa Vali Vekili ve Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Necmettin Yalınalp'in de katılımıyla, merkeze bağlı Sancaklı Çeşmebaşı köyünde derin kuyu sondaj çalışmaları sonucunda 160 metre derinlikten çıkan içme suyu köy halkının hizmetine sunuldu.

Kuyunun açılış programında Vali Vekili Yalınalp'in yanı sıra İl Özel İdaresi Plan ve Proje Şube Müdürü Hilmi Yoldaş, Birlik Müdürü Şaban Çelik, İl Genel Meclisi üyeleri ve Birlik Encümen üyeleri Yılmaz Öngider ile İbrahim Onaylı, muhtarlar Mustafa Gürler, Mehmet Akabaş ve İbrahim Özcan katıldı.

Manisa 2011 Köydes ödeneğinin 11 Milyon 5 Yüz 4 bin TL civarında olduğunu, sondaj çalışmalarının iki grup şeklinde devam ettiğini belirten İl Özel İdaresi Plan ve Proje Şube Müdürü Hilmi Yoldaş, “Bunlardan birisi içme suyu, diğeri de sulama suyu olarak çalışmalarımız devam ediyor. Merkezde 7 adet içme suyu sondajımız devam etmekte olup, sulama suyu sondajı da 8 tanedir.”diye konuştu. İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Onaylı da, “Hizmet birliği olarak köylerimize yatırımlara devam ediyoruz. Önceki ay birlik olarak bir karar aldık, yaklaşık 14 tane köyümüze içme ve sulama suyu sondaj çalışmalarımız başlayacak.” dedi.

Vali Vekili ve Birlik Başkanı Yalınalp, “Köylerimizin sağlıklı içme suyuna kavuşması amacıyla yaptığımız yatırımlardan bir tanesini Sancaklı Çeşbebaşı Köylülerinin hizmetine sunuyoruz. Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği üyeleriyle birlikte köylülerimizin bu sevinçli gününde birlikteyiz. Derin kuyu çalışmaları sonucunda yetersiz olan köyün içme suyu sorununu gidermiş oluyoruz.” diye konuştu. Köy Muhtarı Süleyman Yılmaz, yetersiz olan içe suyuna kavuştuklarından dolayı mutlu ve sevinçli günlerinde yalnız bırakmayan Vali Vekili ve Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Necmettin Yalınalp'e ve Birlik üyelerine teşekkür etti.

ÇEŞMEBAŞI KÖYÜ İÇME SUYUNA KAVUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2011 Cumartesi 16:10:02
Güncelleme :7 Mayıs 2011 Cumartesi 16:18:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuferbay IP: 78.186.225.xxx Tarih : 13.05.2011 09:28:45

sayın yetkililer bizler ahmet ferit giritligil ilköğretim okulu 4/a sınıfı öğrencileri ve çeşmebaşı lı öğrencilerden şenol semiz meryem nur uçar yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz afiyet olsun.....