4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Cezaevinde renkli şölen

Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan C Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'ndeki mahkumlar için düzenlenen şiir ve türkü programı renkli görüntülere sahne oldu.

Cezaevi bahçesinde düzenlenen programa Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, Cezaevi Savcısı Bülent Canoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Murat Kılıç, İlçe Mili Eğitim Müdürü Vedat Karabıyık, Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Bilgi, okul müdürleri ile hükümlü ve tutuklular katıldı.

Organizasyonu üstlenen cezaevi öğretmeni Hurşit Kayan, "Bizler iyileştirme sözcüğüne inanıyoruz. Tek iyileştirme, değiştirme, mutsuzluk konusunda olmalıdır. Hiçbir mutlu adam cinayet işlemez, hırsızlık yapmaz. Hiçbir mutlu işveren, amir ve yönetici çalışanını korkutmaz. Bütün suçlar, ayrımlar, düşmanlıklar, savaşlar mutsuzluğa bağlıdır. Cezaevlerindeki insanların çoğu sevginin, hoşgörünün, anlayışın ve güvenin esirgendiği huzursuz ve öfkeli ortamlardan gelmiş mutsuz insanlar. Yardım edilmezse kendilerine ve topluma karşı kini giderek büyüyebilen, dış dünyaya uyum sağlayamayıp tekrar geri dönebilecek insanlar. Lütfen dostluk elinizi onlara uzatın. Sizi asla pişman etmeyeceklerdir" dedi.

Sunuculuğunu Rufiye Yaz'ın yaptığı programda Bizim Ece Dergisi Sahibi Ahmet Otman, Bilim Sanat Merkezi Öğretmeni Aynur Gürel, Cumhuriyet Okulu Müdürü Sedat Günay, Kula Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şevket Akar okudukları şiirlerle mahkumlara duygusal anlar yaşattılar.

Salihli Belediyesi Folklor Ekibi'nin katkılarıyla mahkumlardan oluşturulan folklor ekibi de gösterileriyle ayakta alkışlandı. 14 Haziran'da bir televizyon kanalında yayınlanacak olan “İlle de Roman Olsun” programına katılacak Grup Kako da mahkumları coşturdular.

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 12:06:15
Güncelleme :7 Haziran 2009 Pazar 12:39:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?