30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

CHP başörtülü üyelere kapısını açtı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal, son dönemde çok sayıda başörtülü bayanın partilerine üye olduğunu açıkladı.

CHP’nin kapılarının herkese açık olduğuna dikkat çeken Başkan Hamza Kopal, Genel Başkan Deniz Baykal’ın açılımının yeni olmadığını söyledi.

Hiçbir dönemde insanların giyimiyle kuşamıyla ilgilenmediklerini dile getiren Kopal, “Yıllardır CHP bazı çevrelerce halkımıza yanlış anlatıldı. Ancak Sayın Genel Başkanımız bunu net bir şekilde ifade etti. Bizim herkese kapımız açık. Bu yeni bir şey değil var olan bir fikirdi.”dedi.

“Laiklik din ve vicdan özgürlüğünün teminatıdır.”diyen Kopal, “Laiklik, herkesin kendi inancını yaşaması demektir. İnanca bir müdahale söz konusu olabilir mi? Burada önemli olan din ve devlet işlerinin ayrı işlemesidir. Çünkü ayrı kulvarlarda olan şeyler. Toplumu ayrıştırmak değil birleştirmek lazım. Bizim görevimiz halkımızı kucaklamaktır. Cumhuriyeti kuran bir partiyiz. Cumhuriyetimizi kadınlarımızla birlikte nasıl kurduğumuzu herkes bilmektedir. Fatma analar, Ayşe bacılarla kuruldu bu cumhuriyet. Kurutuluş savaşında onlar cephelerdeydi. Kadınlarımızın başörtüsüne, giyimine kuşamına hiçbir zaman bakmadık. CHP hiçbir zaman insanların giyimiyle ilgilenmedi. Onların yaşayış tarzlarına kimse müdahale edemez. Biz insanların düşüncelerini ve ilkelerini göz önüne alırız. Kendi bayan üyelerimizin içinde de başörtülü bayanlar var. Son günlerde bize gelip üye olan başörtülü üyeler var. Biz bunları reklam malzemesi olarak kullanmak istemedik. Ve bunları reklam malzemesi olarak kullanmayacağız.”diye konuştu.

Kopal, devletle çelişkisi olmayan herkesi üye yapmaya hazır olduklarının altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne giyinirse giyinsinler kapılarımız bizi benimseyen herkese açıktır. Diğer siyasi partilere üye olmuş, orda faaliyet göstermiş onlarca üye yaptık. Manisa’da iddialıyız. CHP yerel seçimlerde tüm halkımızı kucaklayacaktır. AK Parti’nin yozluluklarına da Manisa’da son vereceğiz.”

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 19:46:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?