30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

CHP Manisa'da meclis kuracak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal, sivil toplum örgütlerinden oluşacak olan Manisa Meclisi'ni yerel seçimler öncesinde kuracaklarını söyledi.


Manisa Belediye Meclisi'nde üyesi bulunmayan CHP Manisa Meclisi'ni kurmaya hazırlanıyor. CHP Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal, Manisa Meclisi'nin yerel seçimler öncesinde faaliyetlerine başlayacağını, Manisa'nın sorunlarının tespitini yapacağını söyledi.


SEMİH BALABANAN'A SICAK BAKIYORUZ
CHP'nin yerel seçimlerde merkezde en az 35 bin oy alacağını iddia eden Kopal, “Adayımızı ön seçimle ve de parti büyüklerine, üyelere danışarak seçmek istiyoruz. Eğitimci Semih Balaban 2004 yerel seçimlerinde SHP'den belediye başkan adayı olarak 8 bin 500 oy aldı. Balaban geçtiğimiz yılın sonlarına doğru CHP'ye geçmiştir. Balaban'ın partimize büyük katlı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu bakımdan aday adaylığı konusunda Semih Balaban'a sıcak bakıyoruz.” diye konuştu.


BÜLENT KAR İŞİMİZİ KOLAYLAŞTIRIR
Yerel seçimler öncesinde özel stratejiler geliştireceklerini iddia eden Kopal, “CHP'nin şuanda merkezdeki oyu 25 bin dolayında. Çok iyi bir adayla yola çıkarak bu rakamı en az 35 binin üstüne çıkaracağız. Zayıf olduğumuz mahallelerde çalışmalar yapıyoruz. Seçimlerde solun gücünü birleştirmek için SHP, DSP, EMEP ve ÖDP gibi partilerle de görüşmelerimiz olacak. Eğer mevcut Belediye Başkanı Bülent Kar yine aday gösterilirse işimiz daha da kolaylaşacak.” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 17:06:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?