5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

CHP ve DSP'den AKP'ye geçtiler

CHP VE DSP'DEN İSTİFA EDİP AK PARTİ'YE GEÇTİLER

Manisa'da CHP ve DSP'de çeşitli kademelerde görev alan 4 kişi, düzenlenen törenle AK Parti'ye katıldı.

Parti binasında gerçekleştirilen toplantıya AK Parti İl Başkanı Abdurrahim Arslan, il başkan yardımcıları, Merkez İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden İsmail Önal, parti yöneticileri katıldı. AK Parti İl Başkanı Abdurrahim Arslan, görevi süresince sergilediği üstün gayret ve başarılı çalışmalarından dolayı İsmail Önal'a plaketle teşekkür etti. Önal yaptığı açıklamada, görevlerin sonsuz olmadığını ifade ederek, görevini layıkıyla yapmaya çalıştığını, 2011 seçimlerine de birlik ve beraberlik içerisinde hazırlanarak, AK Parti'nin Manisa'da en yüksek oyu alması için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Daha sonra rozet takma törenine geçildi. DSP'den istifa eden Soma ilçesinden İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Atmış, referandumda 'evet' dediği için partisinden büyük tepki gören CHP İlçe Eğitim Sekreteri Ali Haydar Aras, CHP Gençlik Kolları Üyesi Çiğdem Esin ve CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Nursel Danacı'ya parti rozetleri takıldı.

KALKINMAYLA BİRLİKTE DEMOKRATİKLEŞME

AK Parti İl Başkanı Abdurrahim Arslan, Türkiye'de ekonomik kalkınmayla beraber demokratik gelişimi de hiç ihmal etmediklerini vurguladı. Arslan şöyle devam etti: "Bugün demokratik seviye olarak 8 yıl öncesinden çok daha iyi durumdayız; ancak mükemmel için daha yolumuz var. Referandumda çıkan 'evet' kararı ülkemizi demokrasi liginde bir üst seviyeye çıkardı. Yine de ülkemizde vesayet rejiminin sürdüğünü düşünen ve savunan fosilleşmiş yapılar var. Hakkında ciddi iddialar olduğu için geçen Ağustos'ta YAŞ'ta terfi ettirilmeyen, ancak Genelkurmayın farklı bir yol çizmesiyle emekli olmayan 3 generali hükümetin açığa alma yetkisini kullanmasına yönelik tepkiler de bunu gösteriyor. Önce ana muhalefetin başlattığı; ardından da yavru muhalefet MHP'nin cengaverce devam ettirdiği itirazlar var. Bu Partilere sesleniyorum; “Hiç ihtimal vermiyorum ama yıllar sonra bir gün siz de iktidar ortağı olursanız hükümet etme kabiliyetini artıran Ak Parti'ye neden itiraz ediyorsunuz? Neden ısrarla vesayetçi kafaların sözcülüğünü yapıyorsunuz? Ekonomide de çok güzel şeyler oluyor. Avrupa'da ülkeler birer birer iflas ederken ülkemiz yıldız gibi parlıyor. Nitekim geçtiğimiz günlerde çok manidar bir itirafa şahit olduk. Koç Holding patronu ve TÜSİAD YİK başkanı Mustafa Koç, 'IMF ile anlaşma yapılmamasını yadırgamış ve itiraz etmiştim. Bugün bu konuda hükümetin yaptığının doğru olduğu noktasına geldim.' diyebilmektedir. AK Parti olarak iktidara geldiğimizde kişi başına milli gelirde dünyada 26. sırada idik. Bugün bu oran iki şekilde hesaplanıyor. Standart kişi başına milli gelirde 17. ama daha gerçekçi olan satın alma gücüne göre sıralamada 15. sıradayız. Geçtiğimiz günlerde 16.'lıktan 15.'liğe yükseldik. AK Parti iktidarı olarak hedefimiz Cumhuriyet'in 100. Yılı olan 2023'te 10. sıraya çıkmaktır. Halkımızın Ak Parti'ye olan bu güveni devam ettikçe böylesine olağanüstü başarılar sıradan hale gelecektir. Bizim hedeflerimiz hep ileriye yönelik, halkımızın refahını artırmaya yöneliktir."

"BİZ 100. YIL MARŞINI YAZIYORUZ"

CHP'ye göndermede bulunan Başkan Arslan, "Geçtiğimiz aylarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun akıllı bir danışmanı bizim öteden beri CHP hakkında söylediklerimizi söylemiştir. Demiştir ki: 'CHP Onuncu Yıl Marşı'na takılı kaldı; enerjimizi ileriye dönük projelere harcamalıyız.' Bunlar mantıklı düşünenlerin itiraflarıdır. Bu yüzden biz hep diyoruz ki, 'CHP Onuncu Yıl Marşı'nı söylerken biz 100. Yıl Marşı'nı yazıyoruz'.

2011 seçimlerine giderken tüm Türkiye'de olduğu gibi Manisa'da da vatandaşlarımız AK Parti'ye akın akın gelmeye devam etmektedirler. Bundan aldığımız cesaretle yine söylüyorum, 2011 seçimlerinde AK Parti Manisa'da 2. olursa herkes görevlerini bırakmaya hazırdır. Ey muhalefet temsilcileri siz de iddialı bir laf söyleyin. Hadi benim söylediğini söyleyemezsiniz anlıyorum; ama hiç olmazsa partinizin Manisa'da Ak parti'nin oyunun yarıdan fazlasını alacağınızı söyleyin” Ama söyleyemezler; çünkü onlar da herkes gibi görüyor ki halkımızın Ak Partiye güveni tam ve bu defa da yine büyük çoğunlukla iktidara gelecek." diye konuştu.

CHP VE DSP'DEN İSTİFA EDİP AK PARTİ'YE GEÇTİLER
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2010 Pazartesi 15:24:01
Güncelleme :29 Kasım 2010 Pazartesi 21:11:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?