30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

CHP'de ilk aday adayı Semih Balaban

Manisa’da sol kesimin en çok beğendiği isimlerden birisi olan Semih Balaban CHP’den belediye başkan aday adaylığını açıkladı.


CHP il binasında coşkulu bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal, ÖDP ve SHP’den bazı partililer ile çok sayıda CHP’li katıldı. Konuşmalar öncesinde CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal ve Semih Balaban el ele tutuşarak birlik ve beraberlik mesajları verdiler.


İl Başkanı Cahit Kaplan, her aday adayının bir değer olduğunu belirterek, CHP’nin yerel seçimlerde AK Parti’ye karşı en güçlü alternatif olduğunu söyledi. Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal ise gösterilen ilginin CHP’nin ayak sesleri olduğuna dikkat çekti.


2004 yerel seçimlerinde SHP’den belediye başkan adayı olarak Manisa’daki sol seçmenden ciddi oranda oy alan Semih Balaban ise gelen yoğun talep üzerine aday olmaya karar verdiğini söyledi. 1975 yılında ortaokul yıllarında CHP Gençlik Kollarında politik mücadeleye başladığını hatırlatan Balaban şöyle konuştu: “33 yıldır hiç ara vermeden bir nefer gibi, sosyal adaleti ve toplumsal eşitliği savunan dünya görüşü için mücadele ettim. Verilen her görevi ve sorumluluğu en iyi şekilde yapmaya çalıştım. İnsanlar arasında hiçbir zaman dil, din, ırk, mezhep ve sınıf ayrımcılığı yapmadım. İnsan olmanın en önemli unsuru olarak onuru ve dürüstlüğü gördüm ve bu felsefeyle yaşadım. Mayıs 2008 sonlarına doğru CHP Manisa Merkez İlçe Örgütünden Belediye Başkan Aday Adaylığı teklifi aldım ve bu tekliften sonra Manisa’da bu konuda CHP’li büyüklerimizle, CHP dışındaki tüm sol partilerle, sendikalarla, demokratik kitle örgütleriyle ve kanaat önderleriyle görüşmeler yaptım. Bu görüşmelerin sonunda şu gerçekle karşılaştım; Bu işbirliğine dayalı aday adaylığı projesi sol, sosyal demokrat ve sağduyulu vatandaşlarımız arasında büyük bir heyecan ve coşku yarattığını, büyük bir umut projesi olduğu gerçeğini gördüm.”
CHP’yi neden tercih ettiği konusuna açıklık getiren Balaban sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP kurtuluş savaşını yapan, Türkiye Cumhuriyetini kuran ve devrimleri gerçekleştiren partidir. Bizim dünya görüşümüze göre Belediye Başkanı yönetimin temsilcisidir. Manisa’yı yönetmek tek başına Belediye Başkanının yapacağı bir iş değildir. Önemli olan Manisa’yı Manisalılarla yönetmektir. Manisa Meclisiyle, Mahalle Meclisleriyle yönetmek anlayışı daha doğru ve Manisa sorunlarına daha gerçekçi çözümler bulur. Halk belediye başkanının emrinde değil, başkan halkın emrinde olmalıdır. Sosyal ve çağdaş bir şehirleşmeye dayalı bir anlayışı savunuyoruz. Tabandan ve kamuoyundan büyük destek aldığım, AKP’nin genel ve yerel iktidarda yaptığı büyük tahribata karşı kendi yaşadığım şehre ve topluma olan sorumluluğum nedeniyle, yerelde AKP iktidarından Manisa’yı kurtarmak ve en önemlisi politik geçmişime, deneyimime ve kişiliğime güvendiğim için, Manisa’yı halkla yönetmek, halkın temsilcisi olmak amacıyla, CHP’den Manisa Merkez Belediye Başkanı Aday Adayıyım. Görev verilirse CHP’yi en iyi şekilde temsil edeceğime inancım ve güvenim tamdır. Görev verilmezse de saygıyla karşılayarak, solun bir neferi olarak tüm gücümle çalışıp yerelde sosyal demokrasinin, emeğin ve solun başarısı için mücadeleye devam ederim.”


CHP yönetimine de seslenen Balaban, “Haddim olmayarak şunu istiyorum; CHP bütün sivil toplum kuruluşları ve sol partilere küçük büyük ayrımı yapmadan kucak açmalıdır. Bu mücadeleyi hep birilikte yaparsak başarılı oluruz.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 16:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?