30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

CHP'de istifa

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü’nün istifasını istediği İl Sekreteri Yenal Yıldırım görevinden ayrıldığını açıkladı.


Ulu Önder Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin 83.yıldönümü törenlerine CHP teşkilatının katılmaması partide tartışmalara neden oldu. CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, 10 Ekim tarihinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Salihli’ye gelmesi nedeniyle tüm teşkilatın Salihli’ye gittiğini, merkezde kalan İl sekreteri Yenal Yıldırım’ın ihmali nedeniyle Atatürk’ün Manisa’ya gelişiyle ilgili düzenlenen törene katılım olmadığını söyledi. Mengü, sorumlu tuttuğu Yıldırım’ın istifasını istemişti.

MENGÜ, PARTİ İÇİ MESELEYİ BASINA TAŞIDI
13 Ekim Pazartesi günü istifa ettiğini açıklayan Yenal Yıldırım ise “Sayın Mengü’nün bu meseleyi kamuoyuna açıklaması üzücü. Bu bir parti içi sorundur. Teşkilatı toplayıp, sorunu çözebilirdi. İstifa etmem gerekiyorsa zaten ederdim. Ancak bu şekilde bir yol izlenmesi partimize zarar vermiştir. Ben zaten sağlık sorunlarım nedeniyle ayrılıyordum. İl yöneticiliğine ise devam edeceğim.”dedi.


Şahin Mengü’nün CHP’nin kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılmadığını hatırlatan Yıldırım, “Biz bu konuda herhangi bir açıklama yapmadık. Çünkü partimizin iç meselelerinin tartışılacağı yer parti içi toplantılardır.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 15:17:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?