5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

CHP'de Kaplan güven tazeledi

CHP'DE CAHİT KAPLAN GÜVEN TAZELEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa 33. olağan il kongresinde iki adayın yarıştığı seçimde, mevcut başkan Cahit Kaplan 381 oy alarak tekrar göreve getirildi.

Kültür Sitesi Lale Salonu'nda düzenlenen kongreye CHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, Manisa Milletvekili Şahin Mengü, 22. Dönem Manisa milletvekilleri Hasan Ören, Nuri Çilingir ve Ufuk Özkan da katıldı. Anadol'un divan başkanlığı yaptığı kongrede, CHP'li ilçe ve belde belediye başkanları da hazır bulundu. CHP Soma İlçe Başkanı Abdullah Saka, Saruhanlı İlçe Başkanı Muharrem Ekici ve Salihli ilçe başkanı Mazlum Nurlu konuşma yaptılar. CHP Soma İlçe Başkanı Abdullah Saka yaptığı konuşmada mevcut Başkanı Cahit Kaplan'ı eleştirdi ve genel merkezden gelen paranın ilçelere adil olarak dağıtılmadığını öne sürdü.

Adayların yeterli imzayı bulmasının ardından divan başkanı tarafından adaylara 15 dakikalık süre verildi. İlk konuşmayı CHP İl Başkan Adayı Semih Balaban yaptı. Balaban, adaylığının bir taban hareketi olduğunu vurguladı. Mevcut başkan Cahit Kaplan da, "Biz parti içi muhalefete varız ancak partiye muhalefete izin vermeyiz. CHP'yi sevmek bu partiyi büyütmekle olur. Biz demokrasiyi önemsiyoruz. Ön seçim istiyorsak ön seçim delegesi seçmek zorundayız.” dedi. Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğini ifade eden Kaplan, “Biz AK Parti'nin bizi ve ülkeyi çekmek istediği kuyuya düşmeyiz ve bu ülkenin de düşmesine izin vermeyiz.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından adaylar 20 kişilik yönetimlerini tanıttı. Oylamada 559 delege oy kullandı. İl Başkan adayı Semih Balaban 177 oy alırken Cahit Kaplan 381 oy alarak güven tazeledi. Bir oyun da geçersiz sayıldığı seçim sonrası, Başkan Kaplan delegeler tarafından tebrik edildi.

CHP'DE CAHİT KAPLAN GÜVEN TAZELEDİ
CHP'DE CAHİT KAPLAN GÜVEN TAZELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2010 Pazar 18:13:03
Güncelleme :14 Mart 2010 Pazar 18:16:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?