30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

CHP'de parti içi sürtüşme

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Cahit Kaplan, daha önceden Disiplin Kurulu’na verildiği için Merkez İlçe Başkanlığı görevinden alınan Hamza Kopal’ı bu kez CHP’den ihraç amacıyla Disiplin Kurulu’na sevk etti.


CHP Manisa teşkilatında il yönetimi ile Merkez İlçe yönetimi arasındaki sürtüşme giderek büyüyor. 30 Temmuz 2008 tarihinde CHP İl yönetiminin kararıyla Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal, 2 yıl partiden uzaklaştırılmak talebiyle Disiplin Kurulu’na sev edilmişti. Kopal geçici olarak görevden alınmıştı. Disiplin Kurulu’nun Kopal hakkında son kararını verdiği ancak henüz kararı tebliğ etmediği belirtilirken, İl Yönetimi yeni bir girişimde bulunarak Başkan Kopal ve Merkez İlçe Saymanı Ali Haydar Aras’ı ömür boyu ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk etti.


CHP İl Başkanı Cahit Kaplan imzasıyla gönderilen yazıda gerekçe olarak şu ifadelere yer verildi: “Merkez İlçe Saymanı Sayın Ali Haydar Aras ve Sayın Hamza Kopal Genel Merkez tarafından gönderilen 5 bin YTL tutarındaki parayı yetkisiz ve usulüne uygun olmayan biçimde çekmek sureti ile siyasi partiler kanunu, CHP tüzüğü ve yönetmeliklerine muhalefet ettikleri ve bu anlamda suç işlediklerinden ‘kesin çıkarma’ talebi ile tedbirli olarak Disiplin Kurlu’na sevk edilmiştir. Adı geçen şahısların yönetim kurulu üyeliği ve buna bağlı olarak yetkileri Disiplin Kurulu kararı karar verene kadar askıdadır. Gerekli tedbirlerin alınmasını ve yetkisiz görev ifasına mani olunmasını önemle rica ederim.”

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 20:31:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?