30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

CHP'den Kubilay açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal, Yedek Subay Mustafa Fehmi Kubilay, bekçiler Şevki ve Hasan’ın ölümlerinin 78. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

CHP Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal, onları katleden çağdışı anlayış sahiplerinin bugün de hedeflerinin aynı olduğunun altını çizdi. Kopal şunları söyledi:

"Menemen’de yedek subay olarak askerliğini yaparken, ‘Türk Devrimini’ içine sindiremeyen tarikat üyesi Derviş Mehmet ve yanındaki çağ dışı kafalarca, gencecik yaşta öldürülen Mustafa Fehmi Kubilay’ı, bekçiler Şevki ve Hasan’ı ölümlerinin 78. yılında bitmeyen sevgi ve saygıyla anıyor, insanlık dışı olayı ise büyük bir utançla anımsıyoruz. 78 yıl sonra, bugün içinden geçtiğimiz süreçte de; Ülke yönetiminde, tarikat şeyhleriyle ‘rabıta’ yaptığını söyleyenleri, 21. yüzyılda olduğumuzu unutarak sıkıştığında ‘ulemaya’ sormaya kalkanları, çıkartmaya çalıştıkları yasa ve yönetmeliklerle Laik Cumhuriyetin temellerine göz dikenleri, en kutsal inançları en hoyrat şekilde siyasete ve ticarete alet edenleri ve bu eylem ve anlayışlara ‘Demokratik Haklar’ kisvesi ardına gizlenerek destek veren iç ve dış çıkar odaklarını gördükçe ülkemiz adına büyük bir üzüntü duyuyoruz. Bilinmelidir ki, Büyük Önderimizin dediği gibi, ‘Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, meczuplar ülkesi olamaz.’ Ülkemiz, gerici, ikinci cumhuriyetçi, emperyalist güçlerin işbirliğinin kendisine biçtiği role ve yönetim modeline bürünemez. Bu çağ dışı anlayış sahipleri ile iç ve dış çıkar odaklarının hedeflerinin, geçmişte olduğu gibi gelecekte de hiçbir zaman gerçekleşmeyeceği açıktır. Sağlam temeller üzerine kurulan Cumhuriyetimizin, gerektiğinde milyonlarca Kubilaylar çıkaracağı şüphesizdir.”

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 14:04:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?