3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

CHP'den miting gibi tanıtım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de Kadri Kocabaş’ın rahatsızlığı nedeniyle adaylıktan çekilmesinin ardından teklif götürülen Türk Eczacılar Birliği Genel Saymanı ve Eczacılar Birliği Merkez Heyeti Üyesi Özgür Özel, parti binası önünde yapılan görkemli bir törenle adaylığını ilan etti.

Miting havasında gerçekleştirilen törene CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, İl Başkanı Cahit Kaplan, Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal, adaylıktan çekilmek zorunda kalan Dr.Kadri Kocabaş, CHP eski milletvekili ve Turgutlu Belediye Başkan Adayı Hasan Ören, belde belediye başkan adayları ve çok sayıda partili katıldı.

CHP il binasının balkonuna çıkan partinin önde gelenleri kalabalığı selamladı. İlk konuşmayı İl Başkanı Cahit Kaplan yaptı. Kaplan partilileri yerel seçimlerde birlik ve beraberlik içinde çalışmaya davet etti.

Daha sonra Milletvekili Şahin Mengü konuştu. AK Parti’nin genel politikalarını eleştiren Mengü, “Yerel seçimler bizim işimiz. Biz sosyal belediyeciliğin nasıl yapılacağını göstermek için yola çıktık. Kimsenin kapısına görgüsüzce kömür yığmayacağız. Manisa kirlendi, Türkiye de kirlenmesin! Bizim aramızda hırsızlar, sahtekarlar yok. İddialıyız ve kazanacağız.”dedi.

Partilerden çok çalışmalarını tavsiye eden Mengü, “Bu coşku burada bitmemeli. Kulaktan kulağa bu coşkuyu daha da yayınki halkımız gerçekleri görsün. Artık sosyal demokrat bir belediyenin Manisa’da iktidar olma zamanı gelmiştir.”diye konuştu.

ÖZGÜR ÖZEL’E BÜYÜK İLGİ
Son olarak söz alan CHP Belediye Başkan Adayı Özgür Özel, kendisine destek veren arkadaşları, meslektaşları, eşi ve kızına teşekkür ederek konuşmasına başladı. “Belediyecilik sosyal demokratların işidir.”diyerek konuşmasına devam eden Özel sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Manisa’yı Manisalılarla yönetmeye talibiz. Bir belediye başkanı için yol yapmak övünç kaynağı olmamalı. O zaten görevi. Belediye Başkanı sosyal liderdir. Eğer pamuğa 60 kuruş, üzüme 1,40 lira fiyat veriliyorsa o iktidarın belediye başkanı koltuğunda rahat oturmamalı. Ben o çiftçinin hakkını aramazsam o iktidar bana haram olsun.”

Konuşmasında Hadis-i şeriflerden, Pir Sultan Abdal ve Mevlana’dan örnekler veren Özel, “Bugüne kadar belediyecik rant kapısı olarak görüldü. Biz bu anlayışı değiştireceğiz. Sadaka belediyeciği değil sosyal belediyecilik yapacağız. Lobilerin değil, esnafın ve kobilerin belediyesi olacağız. Bugün Manisa Belediyesi’nin suyunu içip de midesi bulanmayan var mı? Bu gürültü ve hava kirliliğinde ruhu daralmayan var mı? Onlar duvara tostlayacak. 30 Mart sabahı uykuları kaçacak.”diye konuştu.
Özgür Özel adaylıktan çekilen Kadri Kocabaş için de “Yüreği yetti ama etten yapılan kalbi yetmedi. Onu alkışlamanızı istiyorum. Çünkü CHP için sağlığını hiçe sayıp fedakarlık yaptı.”diyerek Kocabaş’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından CHP’nin merkeze bağlı belde belediye başkan adayları tanıtıldı. Karoğlanlı’da Ramazan Çiçek, Üçpınar’da Yasin Halat, Aşağıçobanisa’da Mustafa Malkoç, Yeniköy’de Halim Akan, Yağcılar’da Mustafa Çetin, Muradiye’de Erdinç Yavaşlı, Sancaklı İğdecik’te ise Yusuf Bakar CPP’den aday gösterilen isimler oldu. Selimşahlar, Hacıhaliller ve Sancaklıbozköy’de adayların yakında açıklanacağı belirtilirken, Kamzabeyli ve Karaağaçlı’da CHP’nin aday göstermeyebileceği ileri sürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 14:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
güney denli IP: 78.176.160.xxx Tarih : 30.01.2009 22:59:21

selamlar partinizin üyesiyim özgürbeyi fazla tanımıyorum ama şimdiden başarılar dilerim artık yeter diyorum bu sefer olsun bu iş özgürbeyi 100/100 destekliyorum son güne kadar kendisini manisa halkına tanıtsın halkın içine karışsın bu çalışmanın çok faydası olacaktır başarılar diliyorum hoşçakalın