5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

CHP'den 'referandum' ziyareti

CHP İL YÖNETİMİNDEN SOMA'YA REFERANDUM ZİYARETİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Cahit Kaplan ve il yönetimi üyeleri, partinin Soma Teşkilatı'nı ziyaret etti.

İlçe teşkilatı binasında Soma yönetimi ile toplantı yapan Kaplan, ardından Somalı CHP'lilerle referandum değerlendirmesi yaptı. Kaplan, konuşmalarının büyük bölümünde iktidar partisi AK Parti'ye yüklendi.

Cahit Kaplan, "Ülkemiz cumhuriyet tarihi boyunca yaşadığı sıkıntıların en önemlilerinden birini yaşıyor. Bu anayasa değişikliği; uluslararası sermaye gruplarının, Büyük Ortadoğu Projesi ile bulunduğumuz coğrafyayı şekillendirmeye ve değiştirmeye çalışan uluslararası güçlerin, uluslararası emperyalistlerin ve onların Türkiye'deki işbirlikçilerinin bize dayattığı bir anayasa değişikliğidir" dedi.

Siyasi baraj ile ilgili de açıklama yapan Kaplan, "Dünyanın hiç bir yerinde bir siyasi dönemde yüzde 20-30'larla iktidara getirildiği, bir dönem sonra siyasi partiler barajının altına yüzde 1-2 lerde bırakıp bunu tarihin siyasi çöplüğüne itebilen gönderebilen bir yapılanma yoktur. Gençlerin siyasete daha az ilgi göstermeleri de bunun sonucudur. Bunu bu ülkede sağlayan da askeri darbelerdir. Anayasa değişiklikleri bir toplumsal uzlaşmadır. Bu ulusun içersinde yaşayan herkesin kendisini orada tarif edebileceği bulabileceği onların hak ve özgürlüklerini geliştirici bir mutabakattır. Bugün yapılan hiç bir siyasi partinin katkısı alınmadan sendikaların, demokratik kitle örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının taleplerini dikkate almadan dayatma ile yapılan bir anayasadır. 12 Eylül'ün ürünü olan YÖK'ün kaldırılması için daha düne kadar AKP talepte bulunurken, anayasa değişikliği ile önümüze getirdiklerinin içinde YÖK'ün kaldırılması ile ilgili bir madde yoktur. Dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili bir madde yoktur. CHP iktidara geldiğinde AK Parti hükümeti bunların hepsinin hesabını verecektir" diye konuştu.

CHP Soma ilçe Başkanı Abdullah Saka ise, 12 Eylül'de referandum oylaması yapılacağını belirtirken, Türkiye'nin gerçek gündeminin işsizlik yolsuzluk ve terör olmasına rağmen AK Parti iktidarının 8 yıldır Türkiye'nin gerçek sorunlarına çözümler üretmek yerine Türkiye'yi sürekli gerdiğini ileri sürdü. Saka, "AK Parti iktidarı bu referandumda kendilerinin çok demokrat ve özgürlükten yana olduklarını ve 12 Eylül'cülerden hesap sorulmasını istediler. Fakat Soma'da 12 Eylül'e lütuf olarak sunulan Kenan Evren'in annesinin adının yer aldığı Naciye Evren Okulu var. Ben 4 yıldan bu yana iki kez kaymakamlığa oradan il özel idaresine ve valiliğe dilekçe verdim. Darbe zihniyetinin ortadan kalkması ile ilgili Naciye Evren Okulu'nun adının değiştirilmesi ile ilgili talepte bulundum. Ama İl Özel İdaresi'nden reddedildi. Yani 65 tane il genel meclis üyesinin 45 tanesi AK Parti'de, hepsi Naciye Evren okulunun adının değiştirilmesini reddettiler. Bu nedenden ötürü darbenin ürünü olan AK Parti, darbecilerden 12 Eylül'cülerden hesap soramaz. AK Parti'ye 'hayır' demek adına yüzünü cumhuriyetten yana dönen bütün vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyorum. Beni yoldan gören herkes çok çalışın diyor, ben de diyorum ki hep birlikte çok çalışalım ve AKP zihniyetine son verelim" ifadelerini kullandı.

CHP İL YÖNETİMİNDEN SOMA'YA REFERANDUM ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 17:02:01
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 19:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?