30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

CHP'den zam tepkisi

CHP Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal doğalgaza gelen zamların vatandaşı kara kara düşündürdüğünü söyledi.


AK Parti’nin ezilen milyonların ve varoşların oyunu alarak iktidar olduğuna dikkat çeken CHP Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal, “Görünen köy kılavuz istemez. Vaatler yine sözde kaldı, kısaca icraatlara yansımadı. Sayın Başbakan; İMF’ye ‘Ümüğümüzü sıktırmam’ derken, görüldü ki İMF’den önce hükümet vatandaşın ümüğünü sıktı.”dedi.

Vatandaşın nasıl ısınacağını şaşırdığını dile getiren Kopal sözlerini şöyle sürdürdü: “Kış aylarında nasıl ısınacağını düşünen yoksul kesim, kazancının neresinden kısıp da diğer ihtiyaçlarına ne kadar pay ayırabileceğini hesaplamada zorlanırken, zorunlu olarak alması gereken kış kıyafetlerini alamazken, birden gelen doğalgaz fırtınası karşısında ne yapacağını şaşırdı. Bu doğalgaz zam fırtınasından sonra; Sayın Maliye Bakanı’nın yaptığı ‘Memur bütün maaşını doğal gaz zammına mı yatırıyor?’ açıklamasının değerlendirilmesini de kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Hatırlanacağı üzere daha geçen hafta memura yapılan 2009 yılı için zam oranı yüzde 8.83 olarak belirlenmiş olup, doğalgaza yapılan zam yüzde 22.5 geçen yıl ayda 150 YTL olarak ödenen doğalgaz faturası zamdan sonra ise 275 YTL olarak vatandaşın cebinden çıkacak. Kısaca maaşlara yapılan zamlar daha çalışanın cebine girmeden hükümet tarafından geri aldı. Bu arada AKP Manisa Milletvekili İsmail Bilen’in ‘Ben emeklilerin sıkıntısını çok iyi biliyorum. Babam da Bağ-Kur emeklisi. Ben takviye yapmazsam aç kalır’ sözleri de bir iktidar partisinin acı gerçekler karşısındaki tutumunu ortaya koymaktadır. Bu açıklama bizlere; ya emeklinin bir vekil oğlu olacak, ya da AKP emekliye insan gibi geçinebileceği maaş verecek gerçeğini bir kez daha ortaya koydu.”


Elektrik zammının da yolda olduğunu belirten Başkan Kopal, “Elektriğe yapılacak olan yüzde 10-13’lük zam da yolda. Yılbaşından bu yana elektriğe yapılan kümülatif zam konutta yüzde 57’yi aşarken, sanayide de yüzde 49’a ulaştı. Doğalgaza yapılan bu yüzde 22.5’lik zam vatandaşı zorlarken diğer taraftan AKP’li belediyelerin yıllardır ödemediği doğalgaz faturası halka çıkarılmak isteniyor. Sadece Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin BOTAŞ’a olan borcunun 1 milyar 116 milyon YTL olması yeterli değil mi? CHP olarak buradan kamuoyuna tekrar sesleniyoruz. CHP iktidarında; başta yolsuzluklar olmak üzere tüm temel sorunların bir bir çözüleceğini ifade ediyoruz. Bunun çözümü CHP iktidarındadır. Yerel seçimlerde halkımızın desteğine ihtiyacımız var. AKP’nin seçim sloganı olan ‘Durmak yok yol’maya devama’ son vereceğiz.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 17:54:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?