30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

CHP'denTerim'e maaş tepkisi

CHP Manisa Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Avukat Şahin Mengü, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in Futbol Federasyonu'ndan aylık 250 bin YTL talep etmesini eleştirerek, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı.


Konu hakkında Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'na yazılı soru önergesi veren CHP Manisa Milletvekili Mengü, Fatih Terim'in para hırsının milli duygularının önüne geçtiğini iddia ederek, "Para hırsı, milli duygularının önüne geçmiş bir kişiye bu kadar maaş verilmesi Türk sporuna katkı sağlamayacağı açıktır. Fatih Terim'in sözleşmesinin uzatılması ve Futbol Federasyonu'ndan aylık 250 bin YTL ücret istemesine ve federasyonun üyelerinin bir kısmının buna itiraz ettiklerine ilişkin haberler basında yer aldı. Türkiye, gelir adaletsizliği olan bir ülkedir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı 15 bin 247 YTL, Başbakanı 8 bin 926 YTL, Genelkurmay Başkanı 7 bin 33 YTL maaş almaktadır. Asgari ücret 457 YTL'dir. Gazilere 200 YTL, şehit ailelerine ise 285 YTL aylık bağlandığı ve hepsinden önemlisi gazilik madalyalarının bile gazilerin kendi parasıyla alındığı düşünüldüğünde Fatih Terim'in 250 bin YTL aylık ücret istemesi ülke gerçekleriyle, milli duygularla bağdaşmadığı açıktır. Ayrıca 2010 yılına kadar sözleşmesi bulunan Fatih Terim'in önümüzdeki iki yıl içinde başarı gösterip göstermeyeceği bilinmeden, sözleşme süresinin ücret iki katına çıkarılarak uzatılması TFF içindeki ilişkiler hakkında soru işaretlerine neden olmuştur. Uluslararası karşılaşmalarda büyük başarılar elde eden basketbol, voleybol ve diğer spor dallarının teknik adamlarının maaşları en fazla 20 bin YTL iken, para hırsı, milli duygularının önüne geçmiş bir kişiye bu kadar maaş verilmesinin Türk sporuna katkı sağlamayacağı açıktır.
Zaten bu duygularla hareket edenlerin başarılı olması da mümkün değildir" diye konuştu.


TFF'nin her ne kadar özerk olsa da kamu kurumu niteliğinde bir kuruluş olduğunu ifade eden Mengü, "Federasyonun kuruluş amacı sporun gelişmesine katkı sağlamak ve spor kulüplerini desteklemektir. TFF, bu amacından uzaklaşarak gelirinin önemli kısmını milli takım teknik sorumlularına vermesi Türk sporuna zarar verecektir. Önceki yıllarda çok daha az ücretlerle büyük başarılar elde eden teknik adamlar varken, başarı durumu tartışılan bir kişiye bu kadar yüksek ücret ödenmesi ciddi tepkilere neden olmuştur.


Sadece ulusal onuru korumak, başarıyı her şeyin önünde tutmak için bu işi yapacak yetişmiş, deneyimli birçok teknik adam bu görevi kabul etmeye hazır olduğu bilinmektedir" dedi.


CHP Manisa Milletvekili Mengü, TBMM'ye sunduğu önergesinde, "TFF özerk bir kuruluş olmasına rağmen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak Fatih Terim'in istediği 250 bin YTL ücreti yüksek buluyor musunuz ? Sizce uygun olan ücret ne kadardır ? TFF, Milli Takım teknik kadrosuna ödenen toplam ücret ne kadardır ? Vergilerle TFF'ye toplam yıllık maliyeti ne kadardır ? TFF harcamalarında, amatör spor kulüpleri de dahil olmak üzere tüm kulüplerin desteklenmesi, spor ve sporcu eğitimine daha fazla pay ayrılması amacıyla yöneticilere ve teknik sorumlulara ödenen ücretlerin azaltılması ve ücret tavanlarının belirlenmesi yönünde yasal bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz ? Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü için Fatih Terim dışındakilere neden teklif götürülmemiştir ? Teklif götürüldü ise bu kişilerin istedikleri ücret miktarı ne kadardır ?" şeklindeki sorulara cevap istedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 18:11:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?