4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

CHP'li kadınlar 'Hesap ver'e imza istiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Kadın Kolları, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması amacıyla Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AK Parti) karşı ’Hesap ver’ adıyla imza kampanyası başlattı.

CHP Manisa Kadın Kolları Başkanı Ayşe Zeybek ve bir grup partili bayan, Manolya Meydanı’nda biraraya gelerek stand kurdu. Yoldan geçen vatandaşlara bildiri dağıtarak imza toplayan partililer, ayrıca kampanya hakkında bilgi verdiler.

CHP Genel Merkezi tarafından gönderilen bildiride, AK Parti hükümetinin başta yolsuzluklarla mücadele ve dokunulmazlıklar olmak üzere pek çok konuda inandırıcılığını yitirdiği, verdiği sözlerin arkasında durmadığının herkesçe bilindiği ifade edilerek, "’Yolsuzlukların ucu nereye kadar giderse, oraya kadar gidilecek’ diyen Başbakan Tayyip Erdoğan, ucu başta kendisi olmak üzere bakanlıklara ve milletvekillerine kadar giden iddialar karşısında saldırgan bir tavır sergiliyor. Halk, vekillerinin yargı karşısında kendisi gibi eşit olmasını beklerken, AK Parti aksine, bu kez de trafik cezalarına karşı dokunulmazlık zırhını genişletti. Kısaca, AK Parti hükümet olmadan ne söylediyse şimdi tersini yapıyor. Türkiye’de yaşamak isteyen hiç kimse artık kandırılmak istemiyor. Hakkını arıyor, kendisine verilmiş sözlerin yerine getirilmesini bekliyor" denildi.

Yolsuzlukla mücadelenin boş lafla yapılamayacağı belirtilen bildiride ayrıca, "CHP, ’Hodri Meydan’ diyor. Milletvekili dokunulmazlığı hemen kaldırılsın, hakkında fezleke hazırlanan her kimse yargılansın. Biz CHP olarak, Türkiye genelinde eş zamanlı olarak ’Hesap Ver’ imza kampanyası başlatıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2005 Pazartesi 16:26:21
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 17:35:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?