30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

CHP'li Kopal görevine döndü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Disiplin Kurulu tarafından görevden geçici olarak alınan CHP Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal hakkında verilen karar ertelendi.


CHP’de Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal’ın yetkilerinin İl Disiplin Kurulu tarafından askıya alınmasıyla başlayan kriz sona erdi. Yapılan açıklamaya göre İl Disiplin Kurulu’nun söz konusu kararı ertelenince Hamza Kopal görevine geri döndü.


Konuyla ilgili CHP’den şu açıklama yapıldı: “Partimiz Yüksek Disiplin Kurulu Manisa İl Disiplin Kurulu’nun 22.08.2008 tarihli kararı ile Merkez İlçe Başkanımız Hamza Kopal’ı 2 yıl süre ile geçici olarak partimizden uzaklaştırılma kararını Parti Tüzüğümüz İlgili maddeleri, esas ve usul yanlışlıklarını tespit ederek verilen kararı ertelemiştir. Partimiz Yüksek Disiplin Kurulu’nun kararları her parti organı için bağlayıcıdır. Yüksek Disiplin Kurulu’nun erteleme kararını memnuniyetle karşıladık ve Başkanımız Hamza Kopal’a partimizin karar ve ilgili defterleri teslim edilmiştir. Başkan Hamza Kopal ile birlikte parti çalışmalarımıza hız vereceğiz. Partimizi yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlamanın çabası içerisinde olacağız.”


Hamza Kopal ise kararı memnuniyetle karşıladığını belirterek, “Artık çalışma zamanı. Cuma günü saat 10.00’da Salihli’de 10. Salihli Tarım ve Gıda ve Hayvancılık açılış törenine katılacak olan Genel Başkanımız Deniz Baykal’ı karşılamak üzere Salihli’de olacağız. Tüm Manisalıları ve parti üyelerimizi Genel Başkanımız Deniz Baykal’ı karşılamaya davet ediyoruz. Çiftçinin sesi ve yüreği Salihli’de atacaktır.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 18:24:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?