3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Çifçiye toprak analiz desteği

Manisa Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, 2008 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dahil olan üreticilere toprak analizi desteği verileceğini açıkladı.

Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, 2008 yılı üretimi için Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıt yaptıran veya mevcut kaydını güncelleyen üreticilere, bakanlıkça yetkilendirilmiş laboratuarlarda toprak analizi yaptırmaları halinde dekar başına 2,5 TL toprak analizi desteği ödemesi yapılacağını belirterek, toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen üreticilerin 29 Ocak 2009 tarihine kadar il ve ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini söyledi.

Çiftçi Kayıt Ssistemi'nde kaydı bulunmayan ya da 2008 üretim sezonundaki bilgilerini güncellemeyen çiftçilerin, toprak analiz desteği başvuru dilekçesi yanında Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği ve genelgeleri hükümleri çerçevesinde kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini kaydeden Çelik, kaydı olup da 2008 üretim sezonu bilgilerini güncellemeyenlerin de Çiftçi Kayıt Sistemi güncellemelerini yaptırmalarının zorunlu olduğunu bildirdi.

Çelik açıklamasına şöyle devam etti: "Çiftçi Kayıt Sistemi'ne Dahil Olan Çiftçilere Mazot ve Kimyevi Gübre Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ kapsamında mazot ve kimyevi gübre destekleme ödemesinden faydalanamayacak araziler toprak analizi desteklemesinden de faydalanamayacaktır. Her toprak analizine en fazla 50 dekar için ödeme yapılacak olup, her analiz en fazla 50 dekarlık bir parseli temsil edecektir”

Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, sertifikalı fidan ve tohum kullanımı desteklemesi güz dönemi başvurularının 31 Ocak 2009 tarihine kadar, mazot ve kimyevi gübre desteklemesi başvurularının ise 20 Ocak 2009 tarihine kadar uzatıldığını hatırlattı. Ayrıca çiftçilerin Manisa merkezde Tarım İl Müdürlüğü'ne, ilçelerde ise İlçe Tarım Müdürlükleri'ne zamanında başvuru yapmaları konusunda uyardı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 14:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?