3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Çiftçi 'can suyu' istiyor

Bankalara ve tarım kredi kooperatiflerine borçlu olan çiftçilerin çok zor bir dönemden geçtiğini belirten Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali Kaya, hükümetten borçlu çiftçilere can suyu kredisi desteği yapılmasını istedi.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali Kaya, Sarıgöl ve çevresindeki çiftçilerin borç batağı içersinde olduğunu öne sürerek, "Çiftçi umudunu banka kredilerine bağladı. 2008 yılı içersinde çiftçilerimizden toplam 9 bin 846 kişi çeşitli bankalardan ve tarım kredi kooperatiflerinden kredi kullanırken, 2009 yılının ilk aylarından bu yana sadece özel bankalardan kredi kullananların sayısı bin 265'e ulaşmıştır. Kredi alacak çiftçilerimizin Sarıgöl Ziraat Odası'ndan almış olduğu belge sayısı korkunç rakamlara ulaşmıştır. Hükümetimizden zor durumda olan çiftçimize rahatlatmak ve bankalardan kurtarmak için düşük faizli uzun vadeli can suyu kredisi vermesini istiyoruz." dedi.

Sarıgöl ve çevresindeki çiftçilerin büyük bölümünün bankalardan kredi alabilmek için, arazilerini bankalara ipotek yaptırdığını belirten Ali Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: "Hükümetin çiftçilerimize acilen sahip çıkmasını istiyoruz. Ekonomik kriz nedeniyle çiftçilerimiz ne yapacağını şaşırmış durumdadır. Borcunu borçla öder hale gelmiştir. Bu da yeterli gelmeyince, elindeki traktörünü satarak paraya çeviriyor. Sonra uzun vadeli tekrar borçlanarak traktör almaya başladılar. Sanayicilere, kobilere ve küçük esnafa can suyu kredileri veren hükümet çiftçiye de göz önünde bulundurmasını istiyoruz. Sarıgöl ve çevresindeki çiftçilerimiz adeta borç batağındadır."

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 16:56:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?