4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Çiftçilerden Kula'ya eğitim gezisi

Manisa merkez ilçeye bağlı 7 köyden 40 çiftçi, Manisa Vali Yardımcısı Kadri Canan ile birlikte, damlama sulama sistemiyle ceviz, badem ve kiraz yetiştiriciliği yapılan Evciler köyündeki Eylül Tarım Ağaçlandırma Tesisleri'ni gezdiler.

Manisa Tarım İl Müdür Yardımcısı Şener Uysal'ın da katıldığı gezide, Kula İlçe Tarım Müdürü Ali Çırak ve Eylül Tarım Ağaçlandırma Tesisi yetkilileri, tesisteki faaliyetler hakkında bilgiler verdiler.

Ziraat Mühendisi Eski Manisa Tarım İl Müdürü Mehmet Kıskaç, 5 yıl içinde 2 bin dekar araziye toplam 35 bin adet ceviz, badem ve kiraz dikimi yaptıklarını ve bu ağaçları damlama sistemiyle suladıklarını belirtti. Manisa'dan gelen çiftçilerin sorularını da cevaplayan Kıskaç, hedeflerinin 5 yıl içinde 100 bin dekar ağaçlandırma yapmak olduğunu söyledi.

Vali Yardımcısı Kadri Canan yaptığı açıklamada, "Gezimizin amacı, köylülerimize bu güzel tesisi göstermek ve onları bilgilendirmek. Verimin nasıl alındığını ve başarının nasıl sağlandığını yerinde görmek. Artık çiftçilerimiz devletin verdiği birçok desteklemeden yararlanmalı. Hem ağaçlandırma hem de hayvancılık konusunda devletimiz büyük destekler veriyor." dedi.

Buradaki bilgilendirmenin ardından konuklar, Altınoluk Tesisleri'nde öğle yemeği yediler. Daha sonra da Yunus Emre Türbesi'ni ziyaret ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 15:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?