4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Çiftçilerden 'Tarla Günü'ne büyük ilgi

MANİSA DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ'NDEN 'TARLA GÜNÜ'

Manisa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile AGROMAR AŞ., Salihli ilçesine bağlı Taytan kasabası'nda “Tarla Günü” düzenledi. COLONIA cinsi mısır çeşidinin tanıtıldığı etkinliğe çiftçiler büyük ilgi gösterdi.

Tarla Günü'ne Manisa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, Müdür İsmail Daban ile 200'e yakın çiftçi katıldı.

Yılmaz Güçlütürk isimli çiftçinin tarlasında gerçekleştirilen etkinlikte AGROMAR AŞ. Ege Bölge Sorumlusu Şerif Özköse Colonıa cinsi mısır çeşidi hakkında çiftçilere bilgiler verdi.

Özköse, “Bu cinsin başlıca özellikleri arasında bitkisinin çok güçlü ve uzun olması yer almaktadır. Ayrıca dane koçan oranı yüksektir ve toprak yapısına bağlı seçiciliği de bulunmamaktadır. Colonıa mısır, dane hasat olgunluğundan sonra rutubetini hızla kaybeder. Koçanları orta yükseklikte ve yaklaşık 130 santi metredir. Yaprakları dik, orta kalınlıkta ve bol olup güneşten ve rüzgardan daha fazla yararlanmaktadır. Çok güçlü bir kök yapısı olan Colonia'nın bitki sapı kalındır, kuraklığa ve yatmaya daha dayanıklıdır. Silaj ve dane amaçlı ekimlerde 1 ve 2. ürün ekimine de uygundur.” dedi.

MANİSA DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ'NDEN 'TARLA GÜNÜ'
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2009 Cumartesi 15:24:01
Güncelleme :24 Ekim 2009 Cumartesi 16:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?