30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Çiftçilere 30 bin adet fidan dağıtıldı

Manisa İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, ağaçlandırma seferberliği kapsamında Selendi ilçesinde muhtarlar aracılığıyla çiftçilere 30 bin adet fidan dağıttı. 

Ziraat Odası binası önünde gerçekleşen fidan dağıtım törenine Manisa İl Çevre Orman Müdürü Yahya Güngör, Ağaçlandırma Şube Müdürü Sevilhan Uzun, Ağaçlandırma Mühendisi Hakverdi Madran, Selendi Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız, İlçe Tarım Müdürlüğü Veterineri Hekim Taşkın Dilik ve 44 köy muhtarı katıldı. Burada açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız, son yıllarda tütüne alternatif olarak dikimi yapılan kirazın Selendi çiftçisinin yeni gelir kaynağı haline geldiğini belirterek, "Çiftçilerimiz boş olan arazilerine kiraz ağacının anacı olan mahlep fidanı dikmeye devam ediyor. Bu dikilen fidanlar 2 yıl sonra aşılama sistemi ile kiraza dönüştürülüyor" dedi. 

Manisa İl Çevre Orman Müdürü Yahya Güngör, yörede fidan dikimini özendirmek, ağaçlandırmaya katkıda bulunmak, orman sevgisini, bilincini arttırmak ve kiraz yetiştirmek isteyen köyleri teşvik etmek amacıyla mahlep fidanı dağıtımı yaptıklarını söyledi. Güngör, bundan sonra ceviz ve badem fidanı dağıtımına başlayacaklarını sözlerine ekledi. 

Konuşmaların ardından 30 bin adet mahlep fidanı, çiftçilere dağıtılmak üzere muhtarlara teslim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 15:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?