30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Çiftçilere damlama sulama semineri

Manisa'nın Akhisar ilçesinde bir tarım şirketi, çevre belde ve köylerde bulunan çiftçilere yönelik damlama sulama semineri düzenledi. 

Akhisar'da 3 yıldır faaliyet gösteren Armoni Tarım şirketinin Tütün Otel'de gerçekleştirdiği seminere Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Süleyman Kodal, Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Danışmanı ve Proje Uzmanı Dr. Nuvit Soylu, Albatros Tarım şirketinden Ziraat Mühendisi Mahmut Karadağ ve Çayırköylü Filtre Sistemleri Ziraat Mühendisi Güray Önal'ın konuşmacı olarak bulunduğu seminere yaklaşık 120 çiftçi katıldı. 

Armoni Tarım şirketi adına açılış konuşması yapan Ziraat Mühendisi Mehmet Akif Aksezgin uygulamakta oldukları şirket politikaları ve tarımsal sulamaları hakkında bilgiler verdi. Aksezgin, "5 ziraat mühendisimizin yurt dışı tecrübeleriyle ilçeimze damla sulama sistemini sunduk. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalar gösteriyor ki damla sulama sistemlerinde bir önceliğe imza attık. Yaygın bir şekilde ihtiyacı olan bölgelerde damlama sulama sistemlerini gerçekleştirdik." dedi. Çiftçilerin sorunlarını dinlemek ve talepleri doğrultusunda sorunlarını paylaşmak için bu toplantıyı düzenlediklerini belirten Aksezgin, katılımlarından dolayı çiftçilere teşekkür etti. 

Daha sonra seminere geçildi. Damla sulama hakkında bilgi veren Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Süleyman Kodal, damla sulama sisteminin yeni olmadığını vurgulayarak, "Bu sistem televizyonlarda yeni bir olaymış gibi gösteriliyor aslında uzun zamandır kullanılıyor. Kuraklığın bu yıl yoğun olduğu bir yaz döneminde damla sulama sistemleri daha çok gündeme gelmeye başladı." dedi. Kodal konuşmasının devamında sistemin faydalarını aktardı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 14:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?