30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Çiftçilere pülverizatör desteği

Manisa Tarım İl Müdürlüğü, “Kırsal Kalkınma Yatırımları Programı Makina-ekipman Desteği” kapsamında çiftçilere yeni pülverizatör alımı için desteklemede bulundu.


Konuyla ilgili bilgiler veren Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, 2008 yılında toplam 96 çiftçimize 96 adet pülverizatör dağıtımı yapılarak, 740 bin YTL'lik yeni modern zirai mücadele aletleri ilimize kazandırılmıştır. Bu meblağın 370 bin YTL'lik kısmı geri ödemesiz hibe desteği olarak çiftçilerimize verilmiştir." dedi. Manisa'nın toplam 523 bin 552 hektar tarım arazisine sahip olduğunu, bu alanın 305 bin 206 hektarında tarla ziraatı, 33 bin 450 hektarında sebzecilik, 166 bin 475 hektar alanında ise meyvecilik yapıldığını kaydeden Çelik, "Bu bağlamda ilimizde çok geniş bir ekiliş alanı bulunmakta ve bu alan üzerinde tarımsal hastalık ve zararlılara karşı zirai mücadele alet ve ekipmanları kullanılmaktadır. Zirai mücadele alet ve ekipmanlarının eskilerinin yerine günümüzün modern alet ve ekipmanlarının kullanılması, her geçen gün daha önemli bir hale gelmektedir” dedi.


Programın ve hibe desteğinin amacından bahseden Çelik, "Son yıllarda İlimizin yaş sebze ve meyve üretim ve ihracatında hızlı bir artış olmuştur. 2007 yılı tarımsal ürün ihracatımız 653 bin 261 tondur. Gerek ülke içi tüketimde gerekse ihraç edilen tarımsal ürünlerde zirai mücadele ilaç kalıntılarının bulunmaması çok önemli hale gelmiştir. İnsanlarımıza sağlıklı tarımsal ürünler üretebilmek çiftçimizin ve bizim önemli gayelerimizden biridir. Dolayısıyla eski zirai mücadele alet ve ekipmanların yerini modern alet ve ekipmanların alması bu bakımdan gereklidir ve büyük fayda sağlamaktadır. Modern pülverizatörlerle yapılan tarımsal ilaçlamalarda zirai mücadele ilaçlarının eşit, dengeli ve üniform bir şekilde dağılımı sağlanmakta olup, hem dozunda ilaçlama yapılmış, hem de fazla ilaç tüketiminin önüne geçilerek, maliyetlerde azalma sağlanmış olacaktır.” açıklamasında bulundu. Pülverizatörleri teslim alan çiftçiler yapılan desteklemeler Tarım İl Müdürlüğü'ne teşekkürlerini sundular.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 15:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?