4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Çiftçinin yeni umudu çilek

Selendi ilçesinde Murat Atasoy isimli çiftçinin bu yıl ilk defa çilek üretimi yapması ve iyi verim alması üzerine çilek üretimi ilçede tarımla uğraşan vatandaşların yeni umudu oldu.

Murat Atasoy, bu sene iklim şartlarının olumlu geçmesi halinde 10 dönüm çilek dikili araziden 5 ton çilek almayı beklediğini söyledi. Havaların şu an iyi gittiğini belirten Atasoy, günlük olarak iç piyasaya çilek sattığını ifade etti.

İlçede tarımla uğraşan vatandaşların da çileğe yönelmek istediklerini ifade eden Atasoy, "Çilek üretiminde kalite önemlidir. Kaliteye önem verdiğimden müşterinin yoğun ilgisiyle karşılaşıyorum. Şu anda kendi ürettiğim çileğin kilosunu 3 TL'den satıyorum. Kaliteli ürün yetiştirdiğimden dolayı hiç pazar sorunu yaşamadım. 1 dönüm araziden 500 kilo çilek üretimi yapılıyor.

Hava şartları iyi olursa 1 dönümden 1 ton çilek elde ediliyor."dedi. İlçede çilek üretiminin yaygınlaşması gerektiğini belirten Atasoy, "Şu günlerde yoğun bir çilek sezonu yaşıyoruz. Bir haftadır aile olarak çilek tarlasında çalışıyoruz. Bundan sonra rekoltenin artması için erken dikim yapacağım. İlçemizde çilek ekim alanları çoğaltılmalı. Bol ürün çok pazar anlamına gelir." diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 16:15:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?