3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Çiftçiye 8 bin zeytin fidanı

Manisa Demirci ilçesinde Tarım Müdürlüğü'nce çiftçilere kapama bahçe tesis etmek üzere desteklemeli olarak Edremit ve Gemlik çeşidi 8 bin adet zeytin fidanı dağıtıldı.

Fidan bedellerinin İl Özel İdare kaynaklarından desteklenip 50 Kuruştan çiftçilere dağıtıldığı, ileriki günlerde Demirci Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kaynaklı olarak ta yürütülen meyvecilik projesi kapsamında 20 çiftçiye dönüm başına 125 adet yarı bodur elma fidanı, 32 çiftçiye 3 dönümü için 28 adet badem fidanı, 10 çiftçiye 3 dönümü için 28 adet armut fidanı ve 30 çiftçiye de 3 dönüm için 30 adet ceviz fidanı verileceği bildirildi.

Demirci Kaymakamlığı'nın desteği ile İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı'nca yürütülen çalışmalar doğrultusunda ilçede son yıllarda meyveciliğe olan ilginin hızla arttığını belirten İlçe Tarım Müdürü M.Akif Şenyürek, “Köylerimizin iklim ve coğrafik yapısına göre ürün desenlerini oluşturmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda yaptığımız projelerle kontrollü ve ucuz meyve fidanı temin etmek sureti ile ilçemiz çiftçilerini teşvik ediyoruz. ” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 17:22:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?