5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Çilek Gökeyüp'ün kaderini değiştiriyor

ÇİLEK, GÖKEYÜP'ÜN KADERİNİ DEĞİŞTİRİYOR

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Gökeyüp beldesinde tütüne alternatif olarak üretilen çilek, hem marka olma yolunda ilerliyor hem de yüksek kar marjı nedeniyle üreticisinin yüzünü güldürüyor.

Gökeyip Belediye Başkanı Ahmet Devrim, “Tütün ve güveç üretiminden sonra çilek de beldemizin önemli gelir kaynakları arasında hızla yerini alıyor. Bugün için bin dekar alan üzerinde üretimi gerçekleştirilen çilek, hem belde ekonomisine katkı sağlayacak hemde marka olacak. Çilek üretimini önümüzdeki dönemde daha da geliştirerek beldemizi ihracat merkezi konumuna getirmek istiyoruz. Sadece bu yıl Çilek ihracatından dolayı kasabamıza 5 milyon Tl gibi bir kaynak girecek”dedi.

Gökeyüp beldesinde daha önce tütün üreten ancak şimdilerde çileğe yönelen üretici Gülsüm Özdemir, “Daha önceleri kasabamızda hemen hemen herkes tütün üretimi gerçekleştiriyordu. Ancak son dönemler de tütüne gerek kota uygulanması gerekse gelir marjının düşmesi nedeniyle bir çok üretici alternatif ürün olarak çileğe yöneldi. Biz yaklaşık 2 yıldır çilek yetiştiriyoruz. 3 dönüm alan üzerinde üretilen çilekten 7 ton verim aldık. Ürettiğimiz bu Çileği iç ve dış piyasaya 2,5-3 TL arasından değişen fiyatlarla veriyoruz. Önümüzdeki süreçte Çilek üretimini daha geniş alanlara yaymayı düşünüyoruz” dedi.

ÇİLEK, GÖKEYÜP'ÜN KADERİNİ DEĞİŞTİRİYOR
ÇİLEK, GÖKEYÜP'ÜN KADERİNİ DEĞİŞTİRİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2011 Cuma 15:22:03
Güncelleme :3 Haziran 2011 Cuma 18:35:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?