5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Çilek hasadı başladı

KÖPRÜBAŞI'NDA ÇİLEK HASATI BAŞLADI

Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde her geçen yıl daha da iddialı bir potansiyele ulaşan çilek üretiminde hasat dönemi başladı.

İlçe Kaymakamı Recep Höl, Belediye Başkanı Zafer Mergen, İlçe Tarım Müdürü Ali Demir, Köprübaşı Çilek Üreticileri Birliği Başkanı İdris Sürgüt ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Erden çilek alım merkezini ziyaretleri esnasında ilçe ekonomisine büyük katkısı olan çilek hasadının Köprübaşı üreticisine bereketli ve bol kazançlar getirmesini dilediler. Çilek üretim alanlarının daha da artırılması için gerekli proje ve çalışmalar konusunda Köprübaşı Kaymakamlığı'nın ve İlçe Tarım Müdürlüğü'nün çiftçilere olan desteklerinin devam edeceğini dile getirdiler.

Diğer yıllara göre hem üretim alanında hem de üretim miktarında artışın görüldüğü Köprübaşı'nda 2 bin 500 dekar alandan 10 bin ton civarında rekolte ve yaklaşık 15 milyon TL’lik gelir hedeflendiği bildirildi. Özelikle ilçede yetiştiriciliği yapılan Camarosa çeşidinin Türkiye'nin çilek ihracatında önemli bir yer tutan çeşit olması nedeniyle, en az yüzde 70’i ihraç edilen çileğin iç piyasada kilosu 1.50 TL'den, ihracat piyasasında ise 2,5 ile 3 TL arasında alıcı bulabildiği öğrenildi.

İlçe Kaymakamı Recep Höl, üreticilerin en büyük girdi masrafını oluşturan fide temini konusunda da kendi imkanlarıyla profosyonel ve kaliteli bir şekilde kendi fidelerini üretebildikleri takdirde bu sorunu ortadan kaldırabileceklerini, bunun içinde gerekli olan soğuk hava deposu konusunda gerekli girişimlerin olacağını belirtti.

KÖPRÜBAŞI'NDA ÇİLEK HASATI BAŞLADI
KÖPRÜBAŞI'NDA ÇİLEK HASATI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2010 Cumartesi 14:03:04
Güncelleme :24 Nisan 2010 Cumartesi 14:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?