4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Çılgın dedenin motosiklet tutkusu

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Yılmaz beldesinde yaşayan 75 yaşındaki Şerafettin Pekdoğan, eşine ender rastlanacak bir olaya imza attı.

İlkokul diploması olmadığından dolayı sürücü kursuna müracaatı kabul edilmeyen Pekdoğan, önce Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı okuma yazma kursuna yazılıp 100 puanla ilkokul diploması aldı, üç ay sonra da sürücü kursuna başvurarak tüm sınavları başarıyla geçip A2 ehliyetine kavuştu.

Salihli ilçesinde altı çocuğu, 12 torunu ve bir torun çocuğu bulunan 75 yaşındaki Pekdoğan, eşine az rastlanacak bir başarı öyküsüne imza attı. 1934 yılında Salihli'ye bağlı Yılmaz beldesinde dünyaya gelen Şerafettin Pekdoğan, 2000 yılında eşi Zeynep Pekdoğan'ı kaybetti. Çocuklarının tamamı evli olduğu için evde tek başına yaşayan Pekdoğan'ı, 2007 yılında motosiklet tutkusu sardı.

Mondial Marka motosiklet alan Şerafettin Pekdoğan, iki yıl boyunca motosikletiyle evine gelip gitti. Ancak geçen aylariçerisinde Pekdoğan, motosiklet ehliyeti olan A2'yi alabilmek için ilçede bulunan Sapmaz Sürücü Kursu'na başvurdu. Kurs yetkilileri Pekdoğan'a ehliyet alabilmesi için ilkokul diploması olması gerektiğini söyledi. İlkokul diploması olmayan Pekdoğan da bunun üzerine okuma yazma kursuna gitti.

Motosiklet ehliyeti alabilmek için sürücü kursuna gittiğinde ilkokul diploması istediklerini anlatanPekdoğan, şöyle konuştu: "Okuma yazma bildiğim halde ilkokul diplomasına sahip değildim. Bunun üzerine Salihli Halk Eğitimi Merkezi'nin açtığı okuma yazma kurslarına katılma kararı aldım. İki ay gece derslerine katıldım. Öğretmenim Aydoğan Akdemir sayesinde tüm derslerimi başarıyla tamamladım ve 85 puanla ilkokul diplomasına sahip oldum. Diplomamı alır almaz tekrar sürücü kursuna müracaat ettim. Üç hafta boyunca hiçbir dersimi aksatmadan kursa katıldım. Birçok gencin ilk defada geçemediği sınavları tek
seferde geçtim. Trafik sınavından 80, Motor sınavından 90 ve İlkyardım Sınavı'ndan 93 aldım. Direksiyon sınavını da 90 tam puanla geçtim."

Sapmaz Sürücü Kursu Müdürü Nuri Sapmaz ise Şerafettin Pekdoğan'ın yaşı itibariyle ehliyet almak için müracaat eden ender kişilerden biri olduğunu belirterek, kendisini tebrik etti. Kurs öğreticleri Ersan Bilal ve Murat Sapmaz da Pekdoğan'ı tebrik ederek 75 yaşındaki vatandaşın azmi nedeniyle gençlere örnek olmasını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 23:52:27
Güncelleme :7 Şubat 2009 Cumartesi 00:19:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?