3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Cinayeti çözen polislere ödül

VALİ GÜVENÇ'TEN BAŞARILI POLİS MEMURLARINA ÖDÜL

Manisa Valisi Celalettin Güvenç 17 Aralık 2009’da Manisa Tren Garı içerisindeki park halinde bulunan bir vagonda kundaklama neticesinde adam öldürme olayını aydınlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne bağlı polis memurlarını takım elbise ve kravat ile ödüllendirdi.

Vali Güvenç’in makamında gerçekleşen ödül töreninde, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mürsel Şahin, Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Asayiş Şube Müdürü Sezgin Aydın ve Polis Memurları Tahsin Topçu, Hasan Ulupınar ve Muzaffer Kirlibal hazır bulundular.

Olayın aydınlatılmasından memnunluk duyduğunu belirten Vali Güvenç, Olay Yeri İnceleme personeli Polis Memuru Tahsin Topçu’dan olay anında neler gördüğünü ve olayı nasıl aydınlattığını sordu.

Polis memuru Topçu Vali Güvenç’e, “Olay yerine geldiğimizde vagonun yandığını gördük. Gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra İtfaiye'nin yangını söndürmesini bekledik. Söndürme işlemi bittikten sonra, vagonun içinde yüzükoyun yatarak tamamen yanarak kıvrılmış bir ceset gördük. Savcımıza bilgi verdikten sonra kaldırılan cesedin altından bir adet metal anahtarlık halkasına takılı üç adet anahtar, bir adet gümüş yüzük, bir adet sarı, iki adet mavi olmak üzere üç adet boncuk şeklinde numaralı güvercin materyal halkası çıktı. Bu halkadan hareketle de detaylar üzerinde çalışma yapılarak cinayet aydınlatıldı.” dedi.

Vali Güvenç de, “Polis arkadaşlarımızın en küçük bir detayı kaçırmayarak titiz çalışması sonucu bu olay çok kısa sürede aydınlatıldı. Bunun gibi daha bir çok olay emniyet personelimiz tarafından aydınlatılmaktadır. Kendilerini tebrik ediyorum ve bu gibi çalışmalarının diğer personele örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Güvenç Polis Memurları Tahsin Topçu, Hasan Ulupınar ve Muzaffer Kirlibal’a hediyelerini vererek yeni yıllarını kutladı.

VALİ GÜVENÇ'TEN BAŞARILI POLİS MEMURLARINA ÖDÜL
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 15:58:02
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 17:20:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?