4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Çoban Mustafa'nın kitap tutkusu

Sarıgöl ilçesine bağlı Bahadırlar köyünde çobanlık yapmakta olan Mustafa İnce'nin kitap tutkusu görenleri şaşırtıyor.


Ortaokulu bitirdikten sonra eğitime devam etme imkanı bulamadığını belirten Mustafa İnce, 20 koyunu dağda otlatmaya başladığında önceleri günlük gazeteleri okuduğunu ancak bunun yeterli olmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Okumayı çok istiyordum ancak olmadı.

Dağlarda koyunları otlatmaya başladığım zaman yanımda gazete götürüp okuyordum. 2000 yılından bu yana ilçeye indikçe kütüphaneye uğrayıp çeşitli kitaplardan 3-4 tane alarak yanımda götürmeye başladım. Koyunlarımı otlatırken kitapları okudurum. Bu günü kadar 200'e yakın çeşitli kitaplar okudum. Halen daha kitap okumayı sürdürüyorum. Yaşar Kemal'den tutun Fakir Baykurt'a kadar her yazarın kitaplarını okumaya çalışıyorum." dedi. Boş vakitinin tamamını kitap okumaya ayıran hatta geceleri de kitap okuduğunu ifade eden Mustafa İnce, "Gerçekten kitap okumak çok faydalı. Her kesin okumasını istiyorum. İnsanın hem ufku genişliyor, hem de okurken dinleniyor."dedi.


Öte yandan Sarıgöl Belediyesi Tufan Erbarıştıran Halk Kütüphanesi'nin müdürü Mehmet Başeğmez ise yaptığı açıklamada, "Mustafa İnce, ben göreve başladığımdan bu yana kütüphanemizin sürekli abonesi. Her hafta gelir kütüphanenin içinde gezinir, beğendiği kitaplardan alır götürür. İki hafta sonra getirir teslim eder ve yenilerini götürür. Gerçekten kitaplara ilgi duyması beni mutlu ediyor. Herkese örnek olması gereken birisi. Mustafa adeta kitap kurdu."dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 14:32:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?