5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Çobanlıktan Türkiye derecesine

ÇOBANLIKTAN ÜNİVERSİTEYE

Köyde çobanlık yapan bir genç, ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda eşit ağırlıkta (TM) 542 puan alarak yerleştirme de Türkiye 211'ncisi oldu.

Çampınar köyünde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Ali Hikmet ve Cennet Eroğlu çiftinin dört çocuğundan biri olan 23 yaşındaki Halil Eroğlu, 1998 yılında ilkokulu köy okulunda tamamladı. Ailesinin maddi durumunun zayıf olması nedeniyle orta ve liseyi okuyamadı ailesine yardımcı olmak ve ailesine katkıda bulunmak için 6 inek ile 20 tane koyunu gütmeye başladı. 2003 yılında koyunları otlatırken babasından izinsiz Manisa'ya açık öğretime kayıt olabilmek için Kula'ya pazara gideceğim diyerek kayıt

işlemlerini yaptırdı. Bir yandan dağlarda koyun otlatırken bir yandan da açık öğretim sınavlarına hazırlandı. Bu arada yaşı ilerleyen Halil Vatan borcu olan askerlik görevini yaparken liseyi tamamladı. ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda eşit ağırlıkta (TM) 542 puan alarak yerleştirme de Türkiye 211'ncisi oldu. Puanını internetten öğrenen Halil Eroğlu, şöyle konuştu: "Hep bu an için çalıştım. Bir yandan koyunları otlatırken bir yandan da ailemden izinsiz kayıt yaptırdığım açık öğretimi tamamladım. Ailemin maddi

imkânları olmadığı için beni okutamadı, 6 yıl koyun güttüm ve en sonunda başardım. Boğaziçi Üniversitesine yerleşip iktisat alanında okumak istiyorum okulu tamamladıktan sonra da murakıplık veya üst düzey yönetici olarak özel sektörde çalışmak istiyorum."

Babası Ali Hikmet Eroğlu da oğluyla gurur duyduğunu belirterek şunları söyledi: "Maddi imkansızlık nedeniyle oğlumu okutamadım ama okumak istediği için bizden gizli açık öğretime yazılmış şimdi aldığı puanla Türkiye derecesi yaptı. Allah bundan sonra yardımcısı olsun."

ÇOBANLIKTAN ÜNİVERSİTEYE
ÇOBANLIKTAN ÜNİVERSİTEYE
ÇOBANLIKTAN ÜNİVERSİTEYE
ÇOBANLIKTAN ÜNİVERSİTEYE
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2010 Salı 15:42:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?