4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Çocuklara türban ve sarık

Manisa İlim Kültür Vakfı Tarih ve Medeniyet Derneği’nin erkekler ile kadınların harem-selamlık oturtulduğu etkinliğinde çocuklar sahne aldı. Gösteride kızlara türban, erkeklere ise sarık giydirildi

Manisa İlim Kültür Vakfı Tarih ve Medeniyet Derneği tarafından dün düzenlenen “Bol Alkış Bekliyoruz, Ellerinizden Öpüyoruz” isimli etkinlikte, 5-6 yaşındaki kızlara türban, erkeklere de sarık giydirilerek şiir ve kompozisyon okutuldu. Etkinlik, derneğin toplantı salonunda yapıldı. Salonun giriş kapısına, “Hanımefendiler ön tarafa, beyefendiler arka tarafa otursun. Teşekkür ederiz. Allah razı olsun” yazısı asıldı. Anne ve babalar ile diğer davetliler harem-selamlık olarak yerlerini aldı.

AKP’li Çelik de izledi
Konuşmaların ardından, küçük kızlara türban, erkeklere ise sarık giydirilip şiir ve kompozisyon okutuldu. Manisa Belediye Meclisi AKP Grup Başkanı Ömer Faruk Çelik de kızıyla birlikte sunumu izleyenler arasındaydı.

Çocuklara türban ve sarık giydirildiği görüntülerin ortaya çıkması üzerine, dernek yetkilileri böyle bir etkinlik yapılmadığını savundu. Çelik ise “Davetli olarak katıldım. Kendi programım nedeniyle etkinliği sonuna kadar takip etmedim” demekle yetindi.

Çocuklar şiir okudu
Manisa’da düzenlenen etkinlikte, türban ve sarık giydirilen çocuklara şiir ve kompozisyon okutuldu. Salonun girişine asılan, “Hanımefendiler ön tarafa, beyefendiler arka tarafa otursunlar” yazısı da dikkati çekti.
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 09:07:38
Güncelleme :8 Haziran 2009 Pazartesi 09:20:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?