3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Çocuklardan liderlere barış mesajı

Manisa 468. Uluslararası Mesir Festivali kapsamında Manisa Belediyesi öncülüğünde, Bulgar sanatçı Danina Yaneva'nın katkılarıyla dünya barışı için kartpostallar hazırlayan Manisalı çocuklar, düzenlenen coşku dolu bir etkinlikle kartpostallardan oluşan kitapları 140 dünya liderlerine gönderdi.

468. Uluslararası Mesir Festivali'nde Bulgar resam Danina Yaneva nezaretinde Manisalı çocuklar tarafından oluşturulan barış kartpostalları bu yıl kitap haline dönüştürüldü. Kitaba "Manisalı Çocuklardan Dünya Liderlerine Barış Mesajları" ismi verildi. Manisa Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bugün Cumhuriyet Alanı'nda tanıtım etkinliği organize edildi. Yüzlerce çocuk aileleriyle birlikte alanda toplanarak şarkılar söyledi. Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Bülent Kar, İl Emniyet Müdürü Aziz Ersoy, Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ile Bulgaristan elçi temsilcisi Darınka Petrova da alanda toplanan çocukların arasına girerek onlara eşlik etti.

Tören Akşemsettin İlköğretim Yatılı Bölge İlköğretim Okulu öğrencilerinin barış şarkılarından oluşan konseriyle başladı. Daha sonra Şehitler İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan koro, hareketli parçalarla alandakileri coşturdu. Ali Rıza Çevik İlköğretim Okulu folklor ekibinin gösterisinin ardından, başta ABD Başkanı Barak Obama olmak üzere 140 dünya liderine gönderilecek kartpostalların dev zarfları çocuklar tarafından alanda sergilendi.

Coşkulu kalabalığa hitap eden Bulgar resam Danina Yaneva, "Benim için sizlerle birlikte olmak çok büyük bir memnuniyet. İnanıyorum ki çocuklarla, dünya liderleriyle birlikte belki dünyayı Manisa'dan yükselen bu seslerle değiştirebiliriz. Mesir festivali kapsamında yaptığımız bu çalışma dünyayı gerçekten tedavi edebilecek en güzel mesirlerden bir tanesi. Beni buraya davet ettiğiniz için, böyle anlamlı bir etkinliği benimle paylaştığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra konuşma yapan Belediye Başkanı Bülent Kar da, "Dün Irak'ta, bugün Filistin'de, dünyanın değişik yerlerinde savaşlar oluyor ve bundan en çok çocuklar etkileniyor. Çocuklar bu savaşlarda ölüyorlar. İstiyoruz ki çocuklar ölmesin, savaşlar olmasın. Bu amaçla Manisa'dan 140 dünya liderine çocuklarımızın hazırladığı barış kartpostallarını göndereceğiz. Ulu Önder Atatürk yıllar önce, 'Dünya'da Barış, Yurtta Barış' mesajı vermişti. Bugün bu mesajı tekrar yenileme ihtiyacı duyduk. Bütün dünyada barış olsun istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Celalettin Güvenç, Bulgar sanatçı Danina Yaneva'ya "Manisalı Çocuklardan Dünya Liderlerine Barış Mesajları" kitabından hediye ederken, Başkan Kar da bir plaketle teşekkür etti. Ardından protokol çocuklarla birlikte onlarca beyaz barış güvercinini gökyüzüne saldılar. Protokol ve çocuklar daha sonra ellerinde barış mesajı bulunan dev pankart ve dünya liderine gönderilecek kartpostalların temsili dev zarflarıyla alandan postaneye kadar yürüdüler. Manisalılar da şarkı söyleyen çocuklara kaldırımlardan ve evlerinin balkonlarından alkışlarıyla destek verdiler.

Belediye Başkanı Bülent Kar, 140 dünya liderine gönderilmek üzere "Manisalı Çocuklardan Dünya Liderlerine Barış Mesajları" adlı kitapları postane yetkililerine teslim etti. Etkinlik burada yine söylenen "Sev Kardeşim" adlı barış şarkısıyla sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 23:10:01
Güncelleme :11 Şubat 2009 Çarşamba 23:26:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?