3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Çok programlı liseyi Arınç açtı

Manisa’da Toplu Konut İdaresi tarafından ikinci etap Toplu Konutlar ile birlikte inşa edilen 24 derslikli Çok Programlı Lise’nin (ÇPL) açılışını Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç yaptı.

Manisa Merkez Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yapılan TOKİ ÇPL’nin açılışına Manisa Valisi Celalettin Güvenç, CBÜ Rektörü Prof.Dr. Semra Öncü, AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Mehmet Çerçi, Milli Eğitim Müdür Vekili Aziz Ersoy ile daire müdürleri, siyasiler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

HAYIRSEVERLERE OKUL YAPIN ÇAĞRISI

Okulun açılışında konuşan Manisa Valisi Celalettin Güvenç, eğitime yapılan desteğin vergi matrahından düştüğünü hatırlattı ve Manisalı hayırseverlerin eğitim ve öğretime daha çok yatırım yapmasını istedi. Vali Güvenç şöyle dedi; “Milli Eğitime bugün yeni bir kurum daha kazandırıyoruz. Ben tüm iş adamlarının eğitim gönüllüsü olması gerekiyor. Herkes taşın altına elini koymalı.”

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise Toplu Konut İdaresi’ne övgüler yağdırdı. Arınç, TOKİ’nin Cumhuriyet tarihinin en başarılı kurumlarından birisi olduğunu ifade etti ve TOKİ’nin son 6 yıl boyunca sadece Manisa’ya 160 milyon TL’lik yatırım yaptığını kaydetti. Arınç şöyle konuştu; “TOKİ Manisa’da 6 yılda toplam 2100 konut yaptı. Bu da 10 bin nüfusun ev sahibi olması anlamına geliyor. Ayrıca Akhisar ve Turgutlu’ya hastaneler yapan Toplu Konut İdaresi yaptığı inşaatların yanına cami ve okul gibi hayır kurumları da yapıyor. AK Parti hükümeti döneminde atılım yapan TOKİ bugün yılda 350 bin konut yapabilecek kapasite ile çalışmaktadır.”

Arınç, ayrıca hükümetin eğitim ve öğretime verdiği önemin devlet bütçesinde eğitimin sıralamasından belli olduğunu belirtti. Arınç, “Biz göreve gelmeden önce özellikle Milli Savunma Sanayi bütçenin ilk sırasında yer alırdı. Biz gelir gelmez bütçede fazla pay alanlar sıralamasını değiştirdik ve eğitimi ilk sıraya koyduk. Ak Parti Hükümeti’nde sadece Manisa değil, birçok ilimiz eğitim ve öğretimde çığır atlamıştır. Bugün modern binalarda 25 kişilik sınıflarda, laboratuar ve bilgisayar odaları ile çocuklarımız eğitim alıyorlar. Türkiye’de 18 milyon gencimiz eğitim ve öğretim görüyor. Hükümetimiz tarafından başlatılan eğitime yüzde 100 destek çerçevesinde Manisa tüm yurtta ilk 5’in içinde yar almıştır. Ayrıca ilimizde 2002 yılı öncesine oranla okul ve öğrenci sayımız 8 misli artmıştır” dedi.

Konuşmaların ardından okulun açılışı yapıldı. Sınıfları tek tek gezen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, öğrenciler ile sohbet etti ve okulu beğenip beğenmediklerini sordu.

4 milyon TL’ye mal olan ve yaklaşık 200 öğrencinin eğitim göreceği okul 24 derslikte oluşuyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 12:48:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?