8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Çöp depolama alanına geçici çözüm

Salihli'de halkı rahatsız eden çöp depolama alanı, rehabilite edildi. 

Salihli'nin Gaffar Okan Mahallesi'nde bulunan ve mahalle halkını rahatsız eden çöp sorununa, Salihli Belediyesi, geçici çözüm buldu. Belediye, çöplüğün bulunduğu yeri kireçleyerek rehabilite etti. Çöplük, rehabilitasyonun ardından üzeri toprakla örtülüp yeşil alan olarak kullanılacak. Belediye ise rehabilite edilen çöp depolama alanının yanına, yeni bir çöp depolama alanı açarak sorunu gidermeye çalışıyor. Yeni alanda toplanan çöpler, kireçlenerek sinek ve koku yapması önleniyor. 

Salihli Belediyesi Doktoru Yılmaz Akalın, "60 dönüm alanda bulunan çöplük kapatılarak 7-8 dönüme düşürülen yeni bir çöplük açıldı. Salihli'de günlük ortalama, 80 ton çöp toplanmaktadır. Çöplükte durum eskisi gibi değil. Şimdiki çöplüğe dökülen çöpler, kireçle dezenfekte edilmektedir. Bunun için de burada toplanan çöpler, sinek ve koku yapmamaktadır. Çöpleri dezenfekte etmek için kullanılan kirecin, doğaya hiçbir zararı yoktur. Kısa bir zaman sonra bu alan yeşilliğe bürünecektir. Salihli Belediyesi olarak bu çöp sorununu daha farklı yöntemlerle çözeceğiz. Ekim ayından sonra evlerde ayrıştırma yaparak, bu sorunu ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu sorun, sadece Salihli'de değil her tarafta vardır" dedi. 

Salihli Belediyesi tarafından geçici çözüm bulunan çöplükle ilgili olarak Gaffar Okan Mahallesi sakinleri, evlerinin camlarını, kapılarını açmaya korktuklarını, fakat eski çöplüğün dezenfekte edildikten sonra koku ve sinek olmadığı için şimdi rahatlıkla kapılarını ve pencerelerini açmaya başladıklarını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2006 Cuma 16:54:11
Güncelleme :4 Ağustos 2006 Cuma 17:09:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?