4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Çöp poşetinden bir günlük bebek çıktı

Manisa’da bir çöp konteynırına ağzı kapalı bir poşet içerisinde bırakılan bir günlük bebek bulundu.

Edinilen bilgilere göre, gece yarısı saat 02.30 sıralarında, Manisa Devlet Hastanesi önündeki çöp konteynırında hurdalık eşya toplayan bir vatandaş, ağzı kapalı bir poşet içerisinde bir bebek buldu. Vatandaşın durumu polise ihbar etmesi üzerine olay yerine gelen emniyet görevlileri, bebeği alarak Moris Şinasi Çocuk Hastanesi’ne teslim etti. Hastane personelinin Ayşe adını verdiği kız bebeğin, 54 cm boyunda ve 4 kilogram ağırlığında olduğu, sağlık durumunun gayet iyi olduğu belirtildi.

Bebeğini terk eden annenin bulunması amacıyla ayak izi alınırken, hastanede bebeğin de kan örneği alındı. Bu sayede annenin bulunabileceği belirtildi.

Ayşe bebeğin vücut ısısının düşük olarak hastaneye getirildiğini söyleyen Moris Şinasi Çocuk Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Selahattin Emre, "Eğer minik Ayşe biraz daha geç bulunsaydı hayatını kaybetmiş olabilirdi. Minik Ayşe’nin göbeğindeki klipse bakılırsa, doğumu ya SSK Hastanesi’nde ya da Manisa Doğumevi’nde gerçekleştirilmiş. Annesi tarafından kaderine terk edilen minik Ayşe şu an bizim misafirimiz. Hemşire arkadaşlarımız onunla yakından ilgileniyorlar. Bebeğin üzerinden herhangi bir not çıkmadı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2005 Çarşamba 21:03:04
Güncelleme :5 Ocak 2005 Çarşamba 21:13:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?