30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Çöpçatan operasyonunda 12 tutuklama

Manisa'nın Salihli ilçesinde düzenlenen "Çöpçatan" operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen 13 kişiden 12'si adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Manisa Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ve Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından İzmir, Aydın, Denizli, Kütahya'ya bağlı merkez ve ilçeleri ile Manisa'ya bağlı Kırkağaç, Gördes, Selendi, Alaşehir ve Kula ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyon sonunda suç işlemek maksadıyla çıkar amaçlı örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, organize olarak evlenmek vaadi ile dolandırıcılık suçlarından göz altına alınan toplam 13 kişiden 12'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Akşam saatlerine kadar devam eden sorgulama sonunda aralarında örgüt lideri Ali A. (66), Süllü A. (41), Özlem A. (32), Murat K. (36), Cemal Ç. (30), Osman Ç. (43), Günay S. (31), Hatice A. (38), Mevlüt Ö. (49), Hemsile K. (30), Nevcigül Ş. (48) ve Döndü Y. (19) tutuklanarak Salihli Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Şüphelilerden Kazım Ç. (43) ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Suç şebekesinin lideri Ali A. Ve ve diğer şahısların başta hiç evlenmemiş vatandaşlar olmak üzere eşleri ölen yaşlı insanlar ya da bakıma muhtaç insanları çeşitli yöntemlerle dolandırdıkları tespit edilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 12:48:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?