5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Çöpçü eşekler emekliye ayrıldı

EMEKTAR EŞEKLER EMEKLİYE AYRILDI

Manisa Belediyesi, yaklaşık 40 yıldır kentin dar sokaklarında çöp toplama işinde kullanılan eşekleri emekliye ayırdı.

Manisa Belediyesi'ne yeni alınan iki mini traktörün ardından çöp toplama işinde kullanılan dört eşek, Spil Dağı'nda doğal ortamlarına salındı. Mutlu Mahallesi'nde düzenlenen yeni traktörlerin tanıtım törenine Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar ile Azmi Açıkdil katıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar; bugüne kadar Lalapaşa, Mutlu, Bayındırlık ve Kocatepe mahallelerinin de içinde bulunduğu yedi mahallede dar sokaklar nedeniyle çöp toplama işinin hayvanlarla yapıldığını belirterek, "Yaşadığımız modern çağda artık bu sistemin değişmesi noktasında karar aldık. Bu nedenle mini traktörlerle bu işin daha hızlı ve modern bir şekilde yapılabileceğini tespit ettik. Artık merkeplerle çöp toplama Manisa'da tarihe karışıyor" dedi.

Yeni alınan mini traktörlerle üç günde bir girilen dar sokaklarda artık her gün girileceğini ve vatandaşların çöp sorunun ortadan kalkacağını dile getiren Laçalar, "Bu sayede hizmeti de hızlandırmış olduk. Girilmesi zor olan dar sokaklarda mini traktörlerimizle çöp yığılmalarının önüne geçmiş olduk. Manisa'ya hayırlı olsun" dedi.

Laçalar, Manisa Belediyesi olarak şimdilik iki mini traktörün yeterli görüldüğünü ancak ihtiyaç duyulması halinde traktör sayısının arttırılacağını sözlerine ekledi.

EMEKTAR EŞEKLER EMEKLİYE AYRILDI
EMEKTAR EŞEKLER EMEKLİYE AYRILDI
EMEKTAR EŞEKLER EMEKLİYE AYRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2011 Çarşamba 22:18:05
Güncelleme :5 Mayıs 2011 Perşembe 01:41:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?